Лаборатория

Няма ДаДа музика... Нали?!

Салон за музика и рефлексии

Няма ДаДа музика... Нали?!


◊ СЪБИТИЕТО

„Салон за музика и рефлексии” с Илия Граматиков (музикален теоретик) и Николай Колев (културолог и философ) към арт-център алтера открива своя втори сезон.

Темата: „Няма ДаДа музика... Нали?!”


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

На 18 октомври 2006 г. (сряда), 18.30 ч.
в Арт-център алтера, бул. „Др. Цанков” № 36, ИНТЕРПРЕД.


◊ ПОВЕЧЕ

Събитието цели да запознае гостите на салона с почти непознатия за по-широката публика ДАДАИЗЪМ, артистично направление от началото на 20-и век, претендиращо да бъде анти-изкуство.

Подбрани са любопитни музикални творби (предимно архивни записи на самите дадаисти!!!), репродукции, експериментални филми и мултимедийни колажи, много от които ще присъстват за първи път в медийното пространство на България.
Една от основните рефлексии към дадизма ще бъде мултимедийната композиция "Chain Wheel" на специалния ни гост Михаил Големинов (композитор и пианист).

Съ-участници ще бъдат още Милена Александрова (позната ни с участията си в някои от предишните издания на салона) и Силвана Вълчева, които ще рефлектират върху ДАДА визуално изкуство и ДАДА сонорни поеми и литература.


◊ БОНУС ОТ Е-СПИСАНИЕ LITERNET

Запознайте се с (полит)естетиката на ДАДА чрез книгата на Владислав Тодоров "Адамов комплекс" (второ издание: изд. LiterNet, 2006).
Автор: алтера
16.10.2006 г. 19:17
Посетено: 613
Етикети: музика
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/2870-nyama-dada-muzika-nali