Лаборатория

Българска музикална работилница ще отвори врати за първи път

Изложение на майсторите на музикални инструменти и апаратура у нас

Българска музикална работилница ще отвори врати за първи път



◊ СЪБИТИЕТО

Българска музикална работилница
отваря врати за единственото по рода си изложение за страната

Клуб "Joy Station", София,
29 септември 2018, от 10:00 ч.


Изложението се открива по идея на лютиера на електрически китари и басове Костадин Димитров. То ще обогати българската музикална индустрия, като внесе опит и добри практики от своите аналози в Европа и срещне професионалисти и любители с едни от най-талантливите лютиери на електрически и акустични струнни инструменти, създатели на китарна апаратура, ефекти и музикални консумативи, представители на звукозаписни студия, продуценти на видеоклипове и др.


◊ ЗА ИЗЛОЖЕНИЕТО

„Българска музикална работилница е реализацията на проект, който замислям отдавна и е колкото сбъдване на лично желание, толкова и събитие, което ще срещне търсенето с предлагането в сегмент, където имаме толкова добри професионалисти – сподели Костадин Димитров, създател и управител на KD.

Участвал съм в многобройни изложения с подобен формат в чужбина и винаги ми е липсвала възможността да участвам на подобно събитие в собствената си страна. В един момент узрях за идеята да бъда аз инициаторът и да запозная българската аудитория с постиженията на майсторите ни на музикални инструменти и апаратура с акцент върху българското. Така стартира всичко и по пътя си срещнах немалко сподвижници, които направиха реализацията на този проект възможна. За това съм благодарен.”

Замислено като среща с изложбен характер, Българска музикална работилница ще даде възможност и за тестване на представените експонати. Много от тях са постижения на талантливи творци, за които у нас се знае сравнително малко, но в чужбина продуктите и услугите им са вече признати и високо ценени. Сред известните зад граница майстори в тазгодишното издание на Работилницата ще бъдат освен Костадин Димитров, станал особено популярен извън страната с баса “Picasso”, нареждащ се в топ 10 на различни класации за нестандартен дизайн, и лютиерите Джеф Стратън – американец, който от 10 години живее в България и изработва световноизвестните електрически цигулки с формата на череп, както и Деян Денчев, който успява да усъвършенства българската гъдулка и разработките му заемат първото място на конкурси вече три години. Специален гост ще бъде и Евгени Димов – майстор-гравьор, който на живо ще покаже гравиране върху декоративни китарни елементи, както и много музиканти, които ще демонстрират инструментите на участниците в съпътстващата програма на сцена, включваща и разнообразни презентации.

Любопитен факт от естеството на изложението е, че търговски вериги, вносители, дистрибутори и представители на чужди марки няма да са фокус на събитието. Начинът да бъдат представени е чрез реклама и други форми на подкрепа на проекта. “Искаме да акцентираме на можещите българи, които успяват тук, на местна почва. Това не е протекция за тях – повечето са вече конкурентни на световно ниво и нямат нужда от нея, а начин да заявим, че България има традиция в сектора и много възможности за бъдещо развитие и реализация. Изложението ще е притегателен център и за всички, които проявяват общо любопитство към нивото на нашите специалисти и нямат против да прекарат една приятна събота в плен на това велико изкуство - музиката. Вратите ни ще са отворени за всички. Входът е свободен” – обобщи г-н Димитров.

 

За повече информация:
Силвия Николова
Организатор

Мобилен: 0899 255 561
info@bgmuzikalnarabotilnica.com

Автор:
Силвия Николова
Публикация:
28.09.2018 г. 19:31
Етикети:
музикални консумативи
музикални ефекти
китарна апаратура
лютиери
Костадин Димитров
Българска музикална работилница
Посетено:
1129
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/28290-balgarska-muzikalna-rabotilnitsa-shte-otvori-vrati-za-parvi-pat