Лаборатория

Детска литературна школа "Движение" обявява прием за учебната 2014/2015 г.

За ученици от IV до XII клас от училища във Варна и региона

◊ ПОКАНА

Детска литературна школа „Движение” към Сдружение на писателите - Варна, обявява прием на нови членове за новата учебна 2014/2015 година.

Кандидатите трябва да са от IV до XII клас от училища във Варна и региона.

Записването става от 15 септември до 6 октомври на адрес: Варна, ул. „Крали Марко” 11 (Дом на писателя), на електронна поща:  dvijenieshkola@abv.bg и на телефон: 0887 371953

Обучението в школата е безплатно и е част от инициативите на Сдружението на писателите – Варна, за популяризиране и усвояване на литературните ценности. Занятията се провеждат всяка събота от 10.00 до 11.00 часа в Дома на писателя във Варна на улица „Крали Марко” 11. Информация за школата може да намерите и във Facebook (Детска литературна школа „Движение“).

Препоръчва се кандидатите за литературната школа да имат отношение към творческото писане или да желаят да изградят такова в рамките на обучението.

Детска литературна школа „Движение” е създадена през 2010 година. Досега през нея са преминали над 50 деца и ученици, някои вече студенти в хуманитарни специалности.

Умение да се борави с въображението, развиване на таланта, както и на идеи и сюжети, които да се реализират в текст, боравене с литературното богатство – това е част от творческата работилница на школата. Участия в конкурси, четения, рецитали, самостоятелни литературни проекти, радиопредавания и други събития дават възможност на участниците да представят своите произведения пред публика. Школата се включва активно във всички инициативи, организирани и от Общество на писателите - Варна, в платформата за млади автори МОТИВ и други. Публикации на авторите от школата периодично се публикуват в „Градското списание” (www.urban-mag.com), който е и медиен партньор на школата.

Ръководител на школа „Движение” от създаването й е белетристът Мариан Желев.


Автор:
Общество на писателите - Варна
Публикация:
19.09.2014 г. 13:21
Посетено:
1523
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/19854-detska-literaturna-shkola-dvizhenie-obyavyava-priem-za-uchebnata-2014-2015-g