Лаборатория

Михаела Гривева гостува на Derida Dance Center за второ работно ателие тази година

Уъркшопът е отворен за средно напреднали, напреднали и професионални танцьори

Михаела Гривева гостува на Derida Dance Center за второ работно ателие тази година


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Щастливи сме да обявим втори Performance Technique уъркшоп на Михаела Гривева, който ще се проведе в Derida Dance Center от 7 до 11 юли.

Основната цел на интензивния уъркшоп е да подготви танцьорите психически и физически за сценично изпълнение. Разгръщането на потенциала на сцена изисква специфичен набор от умствени и физически умения:

  - регулиране на напрежението
  - изграждане на увереност
  - свеждане до минимум на грешки по време на изпълнение
  - свобода и стабилност при движение
  - творческа изява

Кога: 7-11 юли*, 13.30-15.30 часа

Къде: Derida Dance Center, София, бул. "Сливница" 245, ет. 4

Уъркшопът е отворен за средно напреднали, напреднали и професионални танцьори.

На участниците ще бъдат дадени специфични задачи и упражнения, които ще помогнат за:

  - усъвършенстване на танцовата им техника
  - осъзнатост в пространството
  - бързина при взeмане на решения

Танцьорите ще бъдат насърчени да изследват и тестват своите граници и гама на движение. Зададените упражнение ще улеснят връзката с вродената интелигентност на тялото. Тази информация ще се използва за трансформиране на тяхното движение в танц, който е изразителен и с ясно намерение и посока. Ще се обърне внимание на индивидуалните нужди на всеки участник.

Михаела Гривева е дипломиран магистър по Съвременен танцов пърформанс от Ирландската световна академия за музика и танц. Впоследствие нейното развитие е повлияно от интензивни обучения с артисти като Охад Нахарин, Мартин Килвади, Ръсел Малифант, Керен Росенберг и Давид Зембрано.

Нейните професионални интереси в сферата на танца водят до създаването на сайта www.dancingopportunities.com. Превърнал се в основен онлайн ресурс за танцьори в световен мащаб. Всеки, който се интересува да осъществи контакт с Михаела, може да го направи от тук: mail: info@mihaelagriveva.com, web: www.mihaelagriveva.com

РЕГИСТРАЦИЯ: За да заявите вашето участие в Performance Technique уъркшопа, е необходимо да се регистрирате на http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/

ЦЕНА: 55 лв

*Провеждането на събитието зависи от участието на минимум 10 танцьора.

* * *

Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България. Центърът предлага както модерни и класически класове за професионални танцьори,  така и обучение в различни танцови дисциплини за любители. Пространството заема важна част в културния живот на София, като регулярно се представят пърформанси със зрителска аудитория 50-70 посетители.

Derida Dance Center е припознат като надежден партньор в осъществяването на значими проекти, голяма част от които са с участието на доказани международни организации.

Автор: Derida Dance Center
20.06.2014 г. 11:29
Посетено: 1186
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/19499-mihaela-griveva-gostuva-na-derida-dance-center-za-vtoro-rabotno-atelie-tazi-godina