Лаборатория

"Включи се! 2": Танцът като начин за разговор

Програмата на второто издание на образователната програма „Включи се!” продължава с ново танцово ателие

"Включи се! 2": Танцът като начин за разговор


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Да поговорим чрез танца – но как, така че това да бъде нашият език?

Отговорът на този въпрос ще бъде даден на 4-дневното ателие „Комуникатор” (23-26 юни), с което продължава програмата на образователната програма „Включи се! 2”, след танцовата работилница за бременни и ателието по контактна импровизация.

Новото танцово приключение – „Комуникатор”, ще разгледа танца като несловесна форма на комуникация – средство, чрез което да изразиш себе си и да бъдеш разбран.

„Ще разгледаме различни принципи и методи в съвременната танцова композиция, изхождайки от личните си усещания. Ще изграждаме свободни индивидуални танцови фрази, чрез които да общуваме с околния свят. Основен фокус в работилницата е да изразим свои характеристики чрез движението и да докоснем емоционално събеседника си или наблюдателя”, обяснява артистът преподавател Николина Тодорова.

Ателието е своеобразен индивидуален изследователски процес, който ползва различни параметри и ключови елементи като поток, гравитация, партнеринг, нива и обем, център, импровизация, звук и импулс.

И така поканата е ясна – да се научим да говорим чрез танца, следвайки потока на енергията си и да допуснем другия по-близо до нас. А крайната цел - да погледнем на танца като на нещо лично.

Кой може да се включи?
Всички хора, които искат да изследват движението, без ограничения във възраст, пол и квалификация. Ателието се препоръчва на начинаещи и любознателни поддръжници на танца.

Къде и кога ще се проведе?

Ателието ще се провежда в Гьоте институт България (ул. „Будапеща” 1), между 23 и 26 юни от 14:00 до 17:00 ч.

Как да участваме?
За да заявите вашето участие в танцово ателие „Комуникатор”, е необходимо да изпратите в свободен текст кратка информация за Вас, Вашите интереси и лична мотивация за участие в работилницата на nda.bulgaria@gmail.com.

Срок за записване - 20 юни 2014
Такса за участие: 10 лв.


◊ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

Какво още включва програмата от първи модул на „Включи се! 2”:

- Ателието за съвременни танцови техники с Деян Сърхой (Словения) – 25-28 юни, Гьоте Институт София
- Работилница за съвременни танцови техники с Красимира Бакърджиева – 30 юни – 4 юли, ОКИ „Красно село”
- Семинар по арт мениджмънт с водещ Биляна Тануровска-Кюлавковски (Македония) – 3 юли


Номад Денс Академи - България е част от Балканската мрежа Номадска Танцова Академия, която е част от най-голямата европейска мрежа за съвременен танц Лонг Лайф Бърнинг. Номад Денс Академи – България е създадена през 2011 г. като локален партньор на международната танцова мрежа „Номад”. Членовете на българската организация са  млади и утвърдени артисти, преподаватели и организатори на събития с международен опит, пряко ангажирани с развитието на съвременния танц и пърформанс.

Второто издание на „Включи се!” е и подготовка за предстоящото събитие на Nomad Advocacy - платформа за застъпничество на Балканите в областта на съвременния танц с цел установяване на продуктивен диалог между артисти и общински и държавни институции в областта на изкуството и културата.

Николина Тодорова завършва Танцов театър в НБУ. Учи класически балет в Roleff-King Schule, Мюнхен, Германия. Доусъвършенства се в редица танцови ателиета по съвременен танц, сред които и програмата на Номадската Танцова Академия. Участва в постановките "IN BE TWIN", "НЕВИДИМИ №1", "МАЙКИТЕ" и "НЕВИДИМИ №3: ДОМ". Има редица участия е български и международни танцови фестивали. Освен със съвременен танц се занимава с акробатика, африкански танци, хип-хоп и брейк денс.


Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на столична програма "Kултура".


Автор: Миалена Халваджийска
15.06.2014 г. 12:14
Посетено: 1090
Етикети: Включи се! 2, проекти, съвременен танц, ателие Комуникатор, Номад Денс Академи
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/19463-vklyuchi-se-2-tantsat-kato-nachin-za-razgovor