Лаборатория

Дискусионен клуб на Общество на младите писатели - Варна (м. февруари)

Тема: "Окупация: Кой? Какво? Кого?"

◊ СЪБИТИЕТО

Дискусионен клуб на Общество на младите писатели (месец февруари)
Тема: „Окупация: Кой? Какво? Кого?“

26 февруари, 18.00 часа, отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ (ул. „Генерал Паренсов“ 3)

Общество на младите писатели – Варна, организира второ издание на дискусионния клуб – нова инициатива, която се провежда всяка последна сряда на месеца, експериментална форма на творческа и гражданска рефлексия и рецепция на текущи обществени теми и проблеми. Темата на второто издание е „Окупация: Кой? Какво? Кого?“, провокирана от окупациите в български университети през 2013/2014 година.

Поканени са да участват автори с написани текстове в избран от тях публицистичен или литературен жанр, които да представят в деня на дискусията. Дискусиите се провеждат с вход свободен, отворен за зрители и слушатели. Всички присъстващи могат да участват с мнения по темата.

Представените на дискусията текстове се включват (по желание на авторите) в месечен бюлетин в печатен вариант в ограничен тираж и в няколко електронни формата, съобразени със съвременните тенденции на четене през електронна книга.

Първата тема на дискусионния клуб бе „Имената – начин на употреба и злоупотреба“, провокирана от идеята за смяна на имената на над 200 географски обекта във Варненски регион. Подготвените 4 текста по темата и кратко представяне на дискусията могат да се прочетат в сайта на Общество на младите писатели – Варна.  http://varnawriterssociety.net/index.php?statia=14



Автор:
Общество на младите писатели - Варна
Публикация:
24.02.2014 г. 15:53
Посетено:
1400
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/18643-diskusionen-klub-na-obshtestvo-na-mladite-pisateli-varna-m-fevruari