Лаборатория

алтера + DVD

Мартенският брой - със Светла Цоцоркова „Майка ми”

алтера + DVD


◊ СЪБИТИЕТО

От месец март списанието за пол, език и култура „алтера” пуска своя колекция с DVD-та, които ще се разпространяват заедно с него. DVD-та са подбрани по специален критерий – те ще оформят поредицата с експериментални произведения на съвременни български автори. Целта на този проект е да покаже, че българските постижения в областта на киното и на визуалните изкуства днес освен че съществуват, са на европейско ниво и респективно заслужават популяризиране. Поредицата е уточнена до края на настоящата година, но е практически отворена и вероятно ще бъде продължена и през 2007 г.

Дискът ще се продава заедно със списанието, което остава на цена 5 лв. и излиза в началото на всеки месец.


◊ НАЧАЛОТО

Първото DVD с режисьор Светла Цоцоркова „Майка ми” разказва за трудните избори в живота, след които обикновено отново оставаме сами. Филм за спонтанноста на чувствата и невъзможните решения на ума. Филм за раните, които нанасяме на най-близките, без да можем да им се извиним. Филм за болката от идването и края на любовта.

Премиерата на DVD-то ще се състои на 09.03.2006 г. от 18.30 ч. в арт център „Алтера” (бул. „Драган Цанков” 36, сградата на Интерпред) и ще бъде последвана от разговор с режисьорката (Светла Цоцоркова) и със сценаристката (Силвия Чолева). Марин Бодаков пък ще представи мартенския брой на списанието.


◊ ПОСЛЕ

Априлската „алтера” ще се появи с филма на Милена Фучеджиева Lovebox, чиято премиера ще е на 31.03.2006 г. отново от 18.30 и отново в арт център „Алтера”.

Автор:
Лина Светославова
Публикация:
06.03.2006 г. 22:41
Етикети:
Посетено:
706
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/1854-altera-dvd