Лаборатория

Пърформанс и видеозапис с Камен Стоянов в Русе

Тема: Демонстрации и публична проява на остро несъгласие и ярост

◊ ПОКАНА

Международно дружество „Елиас Канети“ представя

Пърформанс и видеозапис с Камен Стоянов

От 25 до 30 юли творецът Камен Стоянов ще бъде в града за реализирането на видео проект в публичното пространство. Имаме удоволствието да поканим всеки, който се интересува от перформативни и визуални изкуства, да участва в проекта.

Преди същинската работа, участниците ще обиколят града в търсене на материали, които да използват по време на пърформанса, който ще бъде на тема – демонстрации и публична проява на остро несъгласие и ярост. Видеото, заснето по време на пърформанса ще бъде представено на изложба в Дом Канети от 23 до 28 септември, като част от проекта „По местата – Места и протести“.

Не се изисква никакъв опит в сферата на актьорското майсторство – единствено готовност и желание за участие в оригинален арт проект.

Първата среща, на която участниците ще имат възможност да научат повече за проекта, ще се проведе на 26 юли в 11 ч. в Дом Канети (ул. "Славянска" 12). Молим желаещите да участват, да се запишат на адрес irena.markova@eliascanetti.org


Камен Стоянов е международно признат български творец, роден в Русе през 1977 г.  След като завършва Академиите по изящни изкуства в София и Виена, той продължава да работи и до днес като асистент преподавател в Университета по приложни изкуства, Виена. В своите творби, които често са шеговити и иронични, той отразява социални, политически и икономически теми, както и самата арт среда като такава.


Автор:
Международно дружество “Елиас Канети”
Публикация:
24.07.2013 г. 14:53
Посетено:
1437
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/17420-parformans-i-videozapis-s-kamen-stoyanov-v-ruse