Лаборатория

Излъчване на победителите в кастинга за литературен персонаж в "Български психари"

2 юли, 19 часа, Лодки, Борисовата градина, София

Излъчване на победителите в кастинга за литературен персонаж в "Български психари"


◊ ПОКАНА

Каним ви на купон по случай приключването на първия по рода си кастинг за литературен персонаж в „Български психари“ - новата книга на
Андрей Велков!

Авторът на умопомрачителния бестселър „Български психар“ е роден и пребивава в Мордор. Самоопределя се като професионален хедонист с привидно несъвместими интереси.

"Български психар е брутално реалистичен, забавен, лаконичен роман за живота на едно обикновено момче, отказало да се подчини на обстоятелствата. Когато осъзнава, че почтеността няма да му направи услуга, Петър загърбва правилата и от дребен квартален играч се превръща в страховит бос на подземния свят. Следва една болезнено истинска, сурова, настръхнала, разтърсваща приказка с дъх на наркотици, обагрена с кръв, белязана от абсурдите на родния контекст... И озарена от оптимизъм.

Кастингът

В течение на няколко месеца читателите, успели да смелят сюжета и да уловят духа на книгата, изпращаха автобиографии, мотивационни писма, снимки, видео, хайку, бира, рушвети... и други „документи“ за участие в конкурса, които следваше да ги представят в най-добрата им светлина!

Голямата награда

Кастингът за герои в продължението на романа ще излъчи ДВАМА КОЛОРИТНИ ПОБЕДИТЕЛИ на 27 юни от 19 часа! Техните кандидатури ще бъдат представени на Лодки, едно митично място в столицата от края на 90-те и началото на новото хилядолетие.

Още стимули

Предвидени са и награди от партньорите на конкурса - www.ozone.bg! Те ще посочат „Почетен психар“, за да го удостоят с т. нар. „психарски бъндъл“ – комбинация от тематични филми, зловеща тениска, колекция от книги (по негов избор) и свръхлюбопитна джаджа! Блогът на сайта ще публикува интервю с печелившия.

Е, нека видим кой ще остане в историята!

И да полеем събитието!


Това ще е и последното събиране на клуб „Галактики“ преди да пламне лятото. Водещ на поредицата е отново Андрей Велков. Ще представим книгата на Гавин Смит „Ветеран“.

В рамките на събитието всички заглавия от жанровете фентъзи и фантастика, както и „Български психар“ ще се продават с отстъпка от 50%.

Очакваме ви на 2 юли от 19 часа на Лодки, в Борисовата градина!


Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
25.06.2013 г. 16:22
Етикети:
наградиАндрей Велковиздателство Колибри
Български психари
кастинг за литературен персонаж
Посетено:
1471
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/17306-izlachvane-na-pobeditelite-v-kastinga-za-literaturen-personazh-v-balgarski-psihari