Лаборатория

Модулация

Свободно изкуство

◊ СЪБИТИЕТО

"Модулация" - живопис, видео арт и интерактивни форми на изкуство.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

Откриването на изложбата е на  7 февруари (вторник) от 18 часа в Арт галерия – музикален център "Борис Христов", на адрес: София, ул. "Цар Самуил" № 43.

Продължителност: От 7 до 28 февруари 2006 г.


◊ АВТОРИТЕ

. Венцислав Диков – живопис, музика, пластика - "Creation Of Creativity Space".
. Антони и Георги Райжекови – аудиовизуален триптих "Mediabox".
. Мартин Микуш – скулптурна видео-инсталация "Animated Reflections".
. Евгени Василев – видео-арт "Digital NTSC to PAL".

Това, което обединява авторите на проекта, освен тяхната съвместна работа до момента, е набиращото сила течение за свободно изкуство.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Модулация в пет стаи - вибрации, цветове, импровизация и форми.
Артистите представят една обща среда, в която взаимодействат различни изразни средства: от живописта, през видео арт, до интерактивни форми на изкуство.

"Creation Of Creativity Space" - проект на Венцислав Диков, създава
едно уникално творческо пространство от живопис, музика и пластика, което въздейства върху всички сетива. Възприема се както фрагментарно, така и като цялостно произведение на изкуството.
http://dikov.cult.bg

„Mediabox" - интерактивен аудио-визуален триптих, представен от Антони и Георги Райжекови. "Mediabox" e мултимедийна инсталация, която трансформира картините в музикален инструмент. "Mediabox" e уникална и новаторска инсталция, която превръща зрителя в съавтор и провокира творческото начало у него. Интерактивната среда позволява на наблюдателя, гледайки "изображенията", да извлича звуци от тях, които се смесват помежду си и генерират музика. Какво е да правиш музика с поглед? "Mediabox" е част от еволюцията на тези усилватели на сетивата ни, които ни правят по-креативни.
http://mediabox.gateway.bg

"Animated Reflections" - скулптурна видео-инсталация е резултат от опитите на Мартин Микуш (ММ) да съчетава активни техники за медитация с уменията да манипулира пространство и да работи с гравитацията. Тези опити достигат кулминацията си, когато през лятото на 2004 ММ превръща дневната си в архитектурно-сценографска лаборатория.


◊ ОРГАНИЗАТОРИ

Изложбата е реализирана с подкрепата на "Национален център за музика и танц" към Министерство на културата.
Автор:
Антони Райжеков
Публикация:
03.02.2006 г. 09:34
Посетено:
560
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/1715-modulatsiya