Лаборатория

Артистично шествие "Нещата, без които не мога"

Интерактивно улично представление

◊ СЪБИТИЕТО

"Нещата, без които не мога"
интерактивно улично представление

20.10.2011 (четвъртък), 12.30 ч.
от фонтана пред Централна баня,

започва артистичното шествие "Нещата, без които не мога". Няколко градски обекта и дузина атрактивни артисти ще провокират хората да се замислят за важните неща около тях, да спрат за миг и да си припомнят кое е наистина незаменимо в живота им.


◊ ПОВЕЧЕ

Пазар за изкуство и култура "Human Thinks" представя поредното си артистично предизвикателство към гражданите и гостите на София. От 12.30 до 18.00 ч. на 20 октомври хората на различни места в града* ще срещнат интерактивното шествие и ще бъдат провокирани да напишат нещата, без които не могат - у дома, на работа, на почивка, на празник, в живота си. Всеки ще може да запише своите "неща" директно върху телата на актьорите.

Специално създадени за пърформанса арт инсталации** ще изненадат гражданите, като от обикновени градски предмети ще бъдат превърнати в цветни рошави обекти. Всеки минувач може да откъсне за себе си от тях и да получи неочаквана усмивка в деня си.

За да сте сигурни, че няма да пропуснете артистичното шествие, обявяваме две точки за среща: 12.30 пред Централна баня и 16.00 при Мечката зад Паметника на съветската армия.

* МАРШРУТ: ЦУМ, по пешеходните зони до Народен театър „Иван Вазов”, ул. "Аксаков", бул. "Васил Левски", подлеза на метростанция "СУ „Св. Климент Охридски”, Борисова градина и бул. "Евлоги Георгиев" до НДК.

** АРТ ИНСТАЛАЦИИ: Централна баня - пейка; Френската гимназия - лампа; зад паметника на Съветската армия – Мечка в 16.00 ч.

"Нещата, без които не мога" е темата и на интерактивна игра в социалната мрежа Facebook. Целта е хората да споделят снимки, описващи нещата, без които не могат, и да събират гласове за тях. Най-харесваните две снимки (една с най-много гласове и една избрана от жури) ще спечелят награда: безплатни ваучери всеки ден за един месец от първия български сайт за групово пазаруване www.zadrujno.bg, както и дигитална фоторамка и куфар за пътуване от MasterCard.

Играта се намира на Facebook страницата http://www.facebook.com/zadrujno.bg

Автор:
Пазар за изкуство и култура "Human Thinks"
Публикация:
19.10.2011 г. 22:51
Етикети:
арт новиниHuman Thinksпроектилабораторияшествие
пазар за култура
Пазар за изкуство
улично представление
Посетено:
1709
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/13381-artistichno-shestvie-neshtata-bez-koito-ne-moga