Лаборатория

Choreolab workshop & Elea yoga с гост хореограф Елисавета Йорданова

Работно ателие в Derida Dance Center

Choreolab workshop & Elea yoga с гост хореограф Елисавета Йорданова


◊ СЪБИТИЕТО

На 13 септември, вторник, в Derida Dance Center ще гостува Елисавета Йорданова

Елисавета Йорданова е мастер преподавател, артист и хореограф с 20-годишен творчески и изпълнителски танцово-театрален опит. Стипендиант на Фулбрайт и носител на награда от Национален център за музика и танц, Елисавета твори и преподава на два континента – Европа и Америка. През последните 7 години тя живее в Ню Йорк, където има своя компания – Elea Gorana Dance Collective. Тя преподава в едни от най-големите културно-образователни центрове в Ню Йорк – Joyce Theater, New York City Center, Mark DeGramo&Dancers и Lotus Music and Dance.

През последната година, най-новата хореография на Елисавета бе показана на три от най-престижните танцови фестивали – FringeNYC (със 6 спектакъла), DUMBO и Green Space Blooms. Елисавета и нейната компания имаха 15 представления на 9 различни сцени в Ню Йорк през сезона 2010-2011, a както и повече от 1500 ученици за същата академична година. През май 2011, Елисавета направи възможно нейни ученици да развеят за първи път в историята на българското емигрантство в Ню Йорк българското национално знаме и да покажат красотата на фолклорното ни танцово изкуство на Бродуей по време на Ню-Йоркския танцов фестивал.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА УЪРКШОПА

Eleadance - Choreolab workshop. В днешно време танцът все повече изисква свежа изява на личния творчески глас на всеки хореограф. Това, което наричаме танцова техника, постоянно се развива, за да подкрепи онзи артистичен продукт, който искаме да създадем. Сътворяването на нов танц изисква искрено и дълбочинно изследване на личния житейски, танцов и творчески опит. Хореографията ни подканя да използваме стилистично всички наши възможни и необходими качества, за да се получи нов продукт. 

Всичко това е пред нас и очаква да бъде подложено на задължителна експедиция в една откровена танцово-композиторска лаборатория.

Работното ателие предлага заедно да потърсим материала, чрез който всеки от нас да допринесе за продължението на постоянно-развиващото се танцово изкуство. Участниците ще се запознаят с кратък хореографски материал, който е създаден чрез използване на традиционна танцова форма и неговата движенческа трансформация. Ателието ще мотивира участниците да създадат собствена нова композиция, базирайки я на познат материал.

. Времетраене: 120 мин.
. Начало: 11:30 ч., 13 септември 2011
. Такса само за Choreolab workshop: 12 лв.


Elea Yoga използва принципите на Iyengar и развива сила и гъвкавост на тялото, концентрация и яснота на съзнанието. Чрез прецизна терминология и демонстрация, участниците в класа ще се запознаят и обогатят с невероятното разнообразие на системата йога. Изучавайки хармоничното използване на тялото в поза и в покой, участниците в класа ще получат съвети/инструкции, обосновани на техните лични ограничения и моментни нужди. Elea Yoga предлага терапевтични комбинации за поддържане на здрав гръб, правилна и отворена стойка, гъвкаво тяло. Класът е подходящ както за танцьори, така и за хора с начална фитнес подготовка. Не се тревожете, ако се чувствате сковани, напрегнати или обезпокоени от това, че никога не сте били на йога! Докато вашето разбиране за системата расте по време на класа, вие ще си тръгнете от студиото, чувствайки се чудесно: с много енергия и усмивка на лице!

. Времетраене: 75 мин.
. Начало: 10:00 ч., 13 септември 2011
. Такса само за Elea yoga: 8 лв.

Такса за двата уъркшопа - 17 лв.

Автор:
DERIDA Dance Center
Публикация:
04.09.2011 г. 14:06
Етикети:
съвременен танцтанцов центърcontemporary danceworkshopderida dance center
Елисавета Йорданова
танц театър
Elissaveta Yordanova
Посетено:
1534
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/13060-choreolab-workshop-elea-yoga-s-gost-horeograf-elisaveta-yordanova