Лаборатория

Експериментален цирк се включва в програмата на Spirit of Burgas 2011

Пътуващият цирк "Кумбо" ще забавлява публиката с пърформанси, творчески работилници, игри и филмови прожекции

Експериментален цирк се включва в програмата на Spirit of Burgas 2011


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Експериментален цирк ще приютят сред пясъците на бургаския централен плаж организаторите на Spirit of Burgas. Цирковата програма ще бъде от 12 до 14 август през цялото фестивално време.

Цирк "Кумбо" пътува из цяла Европа и показва своите пърформанси, в които различни класически приказки се преобразяват в алтернативни форми.


◊ ЦИРКЪТ

Независими млади артисти от различни страни създават Цирк "Кумбо", в който комбинират цирковото изкуство и живата музика и различни театрални гегове. Артистите искат да възродят това позабравено изкуство – цирка, но и да представят алтернативен шоу спектакъл извън пределите на залата, в открито пространство.

Младите артисти желаят да включат и публиката в спектакъла, така че за посетителите на „Спирит”-а ще има много творчески работилници и интерактивни игри.

 
◊ КИНОТО ЗА ЦИРКОВОТО ИЗКУСТВО

За всички, които проявят любопитство и решат да изследват по-дълбоко магията на уличното изкуство и цирка, корените и историята им, артистите от Цирк "Кумбо" са подготвили няколко филмови прожекции. 

В програмата ще бъдат включени два класически черно-бели филма с участието на Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън, документален филм, посветен на уличното изкуство, както и номинираният за Оскар анимационен филм на Силван Шомет „Илюзионистът“.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.08.2011 г. 15:43
Посетено:
1881
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/12965-eksperimentalen-tsirk-se-vklyuchva-v-programata-na-spirit-of-burgas-2011