Лаборатория

Directions - Уъркшоп, съвременни танцови техники със Светлин Велчев

В рамките на "Пробиотик за съвременния танц в България"

Directions - Уъркшоп, съвременни танцови техники със Светлин Велчев


◊ СЪБИТИЕТО

Directions - Уъркшоп, съвременни танцови техники със Светлин Велчев


30, 31 март, 01 април 2011 г.
10:00-14:30 ч.

Уъркшопът е разделен на две части - тренинг и изследване. Първата част ще започва с екзерсис на земя и Кънингам комбинации, целящи подобряване еластичността, координацията и мекотата на движението. Ще се търси възможност за развиване на усет за различна динамика. Екзерсисът има за цел да подобри ориентацията на тялото в триизмерното пространство.

Във втората част ще бъде направено изследване на тяло и мисъл чрез интегриране на всичките му части в посока проучване на човешките природни и личностни предпочитания. Ще бъдат генерирани движения, отличаващи се със силна артикулация и екстремни полярности. От друга страна, ще се анализира абстрактният и разказвателният танц.

Ще бъде проведена дискусия за точно дефиниране на абстрактния и разказвателния танц. Необходимо ли e танцът да изразява определен смисъл или е просто израз на емоционалния опит? Важно ли е за танца да бъде лесно разбираем за зрителите?

В края на уъркшопа ще бъде организирана кратка презентация с ясен контекст за това какво бихме желали да споделим на света.


◊ ЗА СВЕТЛИН ВЕЛЧЕВ

. 1998-2004 - Завършва Националното училище за танцово изкуство, София (Департамент Класически балет)
. 2009-2011 - Следва в Codarts Rotterdam Dance Academy, Холандия (Департамент по хореография)
. 1999-2001 - Dance Lab Elea - ко-основател, съвместно с Елисавета Йорданова
. 2001-2004 - Национална Опера и Балет - София, България
. 2004-2006 - Участва в уъркшопи и проекти на Nuncio Verdenerro - Швeйцария; Marco Cantalupo - танцова компания Linga Швйцария; Танцова компания Alias - Швйцария; Cie Phillipe Saire - Швeйцария; Fabrica Europa – Италия; Yoshiko Chuma and Mark Taylor; Amfidromo - Никозия, Кипър
. 2006-2007 - Национален музикален театър - София, България


◊ КАК ДА УЧАСТВАТЕ

Необходимо е желаещите, които искат да се включат в уъркшопа, да изпратят кратка автобиография на имейл info@derida-dance.com

Такса за участие в уъркшопа: 55 лв. (за участниците в "Пробиотик за съвременния танц в България" тази такса е покрита от проекта).

Събитието е по инициатива и със съдействието на Росица Йонг-Дикиджиева, която координира организационния процес на уъркшопа.

"Пробиотик за съвременния танц в България" се реализира с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България.

Автор:
Derida Dance Center
Публикация:
22.03.2011 г. 13:41
Посетено:
1671
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/11943-directions-uarkshop-savremenni-tantsovi-tehniki-sas-svetlin-velchev