Лаборатория

Tрето издание на Уикенд за съвременно изкуство

contempo 3 = contempo.lab

Tрето издание на Уикенд за съвременно изкуство


◊ СЪБИТИЕТО

contempo.lab - третото издание на Уикенда за съвременно изкуство ще се проведе във Варна на 19, 20 и 21 ноември.

Събитието се осъществява по идея на художничката Рая Георгиева (1978-2009), организатор е фондация „Рая Георгиева” с партньорството на отдел „Изкуство” към Регионална библиотека „П. Славейков” - Варна, галерия „Буларт”, Сдружение за културен мениджмънт „Морско синьо”, книжарница „Шекспир и приятели”, книжарница „Лавандула”, мюзик кафе Look, Сталкер студио.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

contempo 3 e тридневна лаборатория по арт мениджмънт, предназначена за млади художници до 35 години. Лекции, дискусии, творчески срещи и изложби ще насочат вниманието на артиста към тънкостите от кухнята на доброто презентиране. Поканени са артисти, дизайнери и журналисти, експерти в областта, които да разкрият тайни от занаята и да споделят опита си. Младият художник в чужбина, каталогът като добро снаряжение, портфолиото на артиста, медиите и подводните камъни за творческата биография, фестивалът и кандидатстването по проекти - висш пилотаж по етажите на кариерата и др. са темите на семинарите. И още: как се пише биография, която да се чете. Разкодиране на понятието artist statement. Галеристът - приятел или стъпки към успеха, от идеята към проекта.

сontempo.lab e тридневен семинар с практическа насоченост и конкретни рецепти за твореца как да представи себе си в условията на конкуренция и пренаситена пазарна среда. Лабораторията ще приключи с избор на два проекта на участници, които да бъдат реализирани на следващото издание на contempo през април 2011 г.

Лектори: Самуил Стоянов - художник, Димитър Трайчев - график дизайнер, Боряна Тодорова - журналист, Дора Дончева - галерист и куратор, Калоян Илиев-Кокимото - художник, Нено Белчев - художник и куратор, Елица Матеева - театрален критик и културен активист и др.

Като практическо помагало в тридневното обучение ще бъдат представянето на каталога на художничката Рая Георгиева, проекта на Антония Колева "UNnatural", видео презентацията на художника Нено Белчев, литературeн lab с Васил Тоновски и Елена Владова. Винил парти на Soulmate ще постави финалната точка на contempo 3.


◊ ЗА УЧАСТИЕ

Участието в contempo.lab е безплатно. Местата са ограничени, затова моля потвърдете участието си най-късно до 17 ноември на е-mail: contempo.weekend@gmail.com ; dorabulart@gmail.com 
или на тел. 0887 244 882

Краен срок за записване - 17 ноември 2010.

Програмата ще е online от 15 ноември в блога  www.contempo2010.blogspot.com


Автор:
Дора Дончева, Буларт галерия
Публикация:
16.11.2010 г. 13:03
Посетено:
1814
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/11164-treto-izdanie-na-uikend-za-savremenno-izkustvo