Лаборатория

Уникалният холандски артист Дуда Пайва ще води майсторски клас в НАТФИЗ

Първото културно събитие в рамките на „Седмица на Холандия 2010”

◊ СЪБИТИЕТО

В неделя, 19 септември, от 13.00 ч. в Аулата на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), ще се проведе първото културно събитие в рамките на „Седмица на Холандия 2010” -

майсторски клас, воден от световноизвестния холандски артист, кукловод и танцьор Дуда Пайва.


◊ ПОВЕЧЕ

Семинарът, наречен “Обектът като партньор”, е насочен към българските актьори, танцьори и кукловоди и ще допринесе за развитието и подобряването на хореографските мотиви между изпълнителя и куклата. „Обектът като партньор" цели осъзнаването на физиката като неодушевен предмет, фокус, прецизност и координация.

Дуда Пайва е разработил уникален и модерен синтез от танц и „Обектен театър”, като използва кукли и нови техники за създаване на „черни комедии”, където човешкото състояние е едновременно изследвано и отразено. Той е не само умел майстор на съвременния танц и кукловодство, но е и автор на нов репертоар от способности, разширяващи техническите и експресивни възможности на тялото на изпълнителя.


• „Седмицата на Холандия 2010” се провежда между 20 и 27 септември 2010 г., под покровителството на Посолството на Кралство Нидерландия, в сътрудничество с Хотел Хилтън София, GreenCat Gallery и холандската бизнес общност. Тя включва широк спектър от изложби, кръгли маси, демонстрации, културни и социални събития, предоставяйки на българската публика богата информация за холандския начин на живот.


За повече информация относно „Седмица на Холандия 2010” можете да се обърнете към
Николай Стоянов, Посолство на Кралство Нидерландия, тел.: (02) 81 60 360; nikolai.stoyanov@minbuza.nl
или
Надя Манева, GreenCat Gallery: тел.: 0878 94 69 14; usha@abv.bg


Автор:
GreenCat Gallery
Публикация:
18.09.2010 г. 12:12
Посетено:
1851
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/10712-unikalniyat-holandski-artist-duda-payva-shte-vodi-maystorski-klas-v-natfiz