Лаборатория

Работно ателие на Susan Thomasson (USA) и Елисавета Йорданова-Майер (BG/USA)

Хореография и пресечни точки - работно ателие за танцьори и актьори

Работно ателие на Susan Thomasson (USA) и Елисавета Йорданова-Майер (BG/USA)


◊ СЪБИТИЕТО

Работно ателие на Susan Thomasson (USA) и Елисавета Йорданова-Майер (BG/USA)

13 август 2010, 16:00-19:00 часа
Derida Dance Center
Център за съвременен танц и обучение


◊ ПОВЕЧЕ

С пресичане на границата между танц и театър, в работното ателие ще се използват текст, движение и реквизит в стремежа да се стимулира нов хореографски текст в областта на танц театъра. Участниците в работното ателие ще се запознаят с техники за използване на текст и реквизит в момента на обработване на движенчески материал в различен контекст: драматичен, комичен, абстрактен, както и създаване на характер и различна среда на представянето му. Тези стимулиращи материали ще бъдат анализирани като част от ресурсите за кристализиране на творческа идея.

Работното ателие е отворено за танцьори и актьори. Желателно е предварително да бъде осигурен реквизит или текст от участниците, който да бъде център на творческия процес.


. Всички желаещи да участват в ателието трябва да попълнят формуляр и да го изпратят на info@derida-dance.com до 10 август 2010 г. Формулярът може да бъде изтеглен от сайта: http://derida-dance.com. Такса за участие: 10.00 лв.
Автор: Derida Dance Center
21.07.2010 г. 09:00
Посетено: 1529
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/10479-rabotno-atelie-na-susan-thomasson-usa-i-elisaveta-yordanova-mayer-bg-usa