Нови книги

Излезе от печат "Съновидения" - дебютната стихосбирка на Борислав Игнатов

„Съновидения“ е опит на духа да погледне сам себе си отстрани, обективно, да обхване едно необхватно пътешествие от позицията на статичен наблюдател

Излезе от печат "Съновидения" - дебютната стихосбирка на Борислав Игнатов

Излезе от печат "Съновидения" - дебютната стихосбирка на Борислав Игнатов.

„Когато се събудих ме нямаше.“ Как знаем кога спим и кога сме будни? Как можем да различим илюзията от реалността, заблудата от истината? Как можем да сме сигурни кое е сън и кое не е, след като сънищата винаги са толкова убедителни? В дебютната си концептуална стихосбирка „Съновидения“ младият писател Борислав Игнатов изследва в дълбочина тези въпроси и се опитва да намери техните отговори.

В книгата душата поема на пътешествие през различни измерения и животи, умира и се ражда, трупа опит посредством случванията в безброй битиета. Всяка от творбите се преплита с останалите, гъне се в динамичен танц от безкрайна взаимосвързаност, като жив лабиринт, който непрестанно променя своята форма и предоставя нови и нови комбинации от тайни проходи, знаци и превъплъщения. „Съновидения“ е опит на духа да погледне сам себе си отстрани, обективно, да обхване едно необхватно пътешествие от позицията на статичен наблюдател. И подобно на змията, захапала опашката си, да продължи да наблюдава това пътешествие, докато всички уроци не бъдат научени и всичко, което е, не се претопи в безкрайната светлина.

И после всичко ще започне отначало.

Борислав Игнатов е поет и автор на кратки разкази. Занимава се професионално с графичен дизайн, дигитална илюстрация и видео монтаж. Носител е на първа награда в конкурс за младежки разказ в община Троян. Публикуван многократно в списанията "Нова социална поезия" и бургаското "Море". За дебютната си стихосбирка ”Съновидения” сам изготвя корицата, илюстрациите и цялостното вътрешно оформление.

------

* Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Автор:
Фондация "Емили"
Публикация:
28.03.2024 г. 16:32
Посетено:
254
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/83/news/38827-izleze-ot-pechat-sanovideniya-debyutnata-stihosbirka-na-borislav-ignatov