Нови книги

"Джобче със снежинки" от Лени Рафаилова

Вълшебство за всеки ден

"Джобче със снежинки" от Лени Рафаилова

 

◊ ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ

Детската книга "Джобче със снежинки"
приказка от Лени Рафаилова

Илюстратори: Юлия и Майа Лачеви

igra4kite, 2020, 31 стр.

 

◊ ЗА КНИГАТА

Точно преди Коледа, в един слънчев следобед, топло и цветно, от печатницата излезе нашето малко снежно вълшебство!

"Джобче със снежинки" е приказна история за детската вяра в доброто, което съществува в нас и около нас, но ние, по някаква много глупава причина, отказваме да повярваме в него. Едно малко момиченце обаче ще ни покаже, че правим голяма грешка.

Книжката е с твърди корици с меко кадифено покритие, което при допир създава усещане за уют и топлина. Страничките са от плътна висококачествена хартия, за да бъдат илюстрациите още по-вдъхновяващи.

Подарете на себе си и на децата едно вълшебство, което не се случва само на Коледа, а през всеки наш ден и на всяка крачка в нашия свят!

Книжката се посвещава на всички деца, защото те най-добре знаят как да случват чудеса!

 

◊ ЗА АВТОРКАТА

Лени Рафаилова е филолог по образование, автор на приказки за деца и на приказки за пораснали деца. Поддържа свой собствен сайт с широка аудитория, в който място намират множество интересни, интригуващи, смешни и тъжни литературни творби. През 2019 г. създава онлайн пространство за детско писмено творчество „Разкажи ми приказка“, в което децата свободно споделят свои произведения, участват в различни инициативи и конкурси. 

 

◊ ЗА ИЛЮСТРАТОРИТЕ

Юлия и Майа Лачеви са сестри, които отскоро са и майки. Израснали са в артистично семейство на художник и сценограф. Дълго време са се занимавали с неща встрани от изкуството, но появата на децата ги връща към любовта им към рисуването и с радост се впускат в света на детската илюстрация. По образование Юлия е завършила сценография за куклен театър в НАТФИЗ, а Майа изкуствознание в НХА. Юлия има зад гърба си реализирани няколко успешни спектакъла, а куклите по неин дизайн събуждат усмивки у малките зрители.

Автор:
igra4kite.com
Публикация:
21.01.2021 г. 01:00
Етикети:
детска приказкакниги за децадетски книги
Юлия и Майа Лачеви
Лени Рафаилова
Посетено:
1624
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/83/news/32194-dzhobche-sas-snezhinki-ot-leni-rafailova