Нови книги

Издателство "Атлантис-КЛ" представя романа "Красива двойка" от Герт Лошюц

Нова книга от поредицата "Вълшебната планина"

Издателство "Атлантис-КЛ" представя романа "Красива двойка" от Герт Лошюц
 


◊ ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ
 
Издателство "Атлантис-КЛ" 
с новата им книга от поредицата „Вълшебната планина”
 
"Красива двойка"
от Герт Лошюц

превод: Ива Иванова

редактор: Любомир Илиев
корица и оформление: Кремена Филчева
212 стр.



◊ ЗА КНИГАТА

Eдна любов, започнала красиво, но почти невъзможна на фона на разделена Германия. 

Докато разчиства жилището на покойните си родители, фотографът Рудолф се натъква на вещ, изиграла решаваща роля в историята на семейството – стар фотоапарат, уловил прекрасни моменти от живота на майка му и баща му. 

Херта и Георг били навремето красива двойка. След като напускат ГДР и отиват на Запад, пред тях се разкрива щастливо бъдеще. Надеждите им обаче бързо се изпепеляват и се превръщат в своята противоположност.

Какво разбива любовта им?



◊ ОТЗИВИ

"Книга с красотата на класика."
Ди Велт

"Рядко в някоя книга се съчетават по толкова убедителен начин непоколебимата твърдост и изящната нежност."
Зюддойче цайтунг

"Този роман за любовта и за преходността блести с тъмните искри на недалечното минало. От него Лошюц създава брилянтен политически трилър, който спира дъха на читателя."
Щутгартер цайтунг

"Голям роман за съдбата на малките хора."
Културрадио



◊ ЗА АВТОРА

Герт Лошюц е роден през 1946 г. в някогашната ГДР, но когато е на девет години, семейството му се преселва във Федералната република. След като завършва гимназия през 1966 г., заминава за Берлин и следва там история, социология и публицистика. През 1968 г. е поканен на годишната сбирка на легендарната Група 47 в замъка Добриш (Чехословакия), но поради нахлуването на войските на Варшавския договор, тя пропада. От 1971 г. е писател на свободна практика. Пише проза, поезия и драма. С романа си „Красива двойка“ е номиниран за Германската литературна награда през 2018 г.

 

◊ ЗА ПРЕВОДАЧА

Ива Иванова е сред утвърдените български преводачи от немски език. Двукратен носител е на Наградата на Съюза на преводачите в България (1985 г. – за „Замъкът“ от Франц Кафка, и 2014 г. – за „Леон и Луизе“ от Алекс Капю). Освен много произведения на Кафка и на Стефан Цвайг, тя е превела и творби на Елиас Канети, Макс Фриш, Лион Фойхтвангер, Уве Тим, Юли Це, Зилке Шойерман, Рафик Шами, Мирко Боне и др.

 

◊ ЗА ПОРЕДИЦАТА

Книгата излиза в поредицата “Вълшебната планина” , в която издателството предлага съвременна проза от Германия, Австрия и Швейцария. 

Следващи заглавия от поредицата: „Варницата“ от Томас Бернхард, „Изчезналият“ („Америка“) от Франц Кафка и др.

Автор:
От издателите
Публикация:
18.11.2020 г. 01:23
Етикети:
Атлантис-КЛ
поредицата "Вълшебната планина"
Герт Лошюц
Красива двойка
Посетено:
1126
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/83/news/31997-izdatelstvo-atlantis-kl-predstavya-romana-krasiva-dvoyka-ot-gert-loshyuts