Срещи

Стихове и песни за виното и любовта

Концерт, посветен на Св. Трифон Зарезан и на Св. Валентин

◊ СЪБИТИЕТО

Столичното читалище „Акад. Николай Хайтов” (намира се на гърба на някогашното кино „Изток” в кв. „Изгрев”) организира на 15 февруари от  18.00 часа традиционния си концерт, посветен на Св. Трифон Зарезан и на Деня на влюбенитеСв. Валентин, под наслов „Стихове и песни за виното и любовта”.

Участие в концерта ще вземат бардове и „чисти” поети, посветили свои творби на тези две толкова значими човешки „стихии”, свързани в един ден както по случайност, така и по неизбежност заради опиянението, което предизвикват у своите „потребители”.

◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

Сред поканените са Доротея Табакова, Георги Драмбозов, Боян Ангелов, Димитър Милов, Красимир Кунчев, Румен Спасов, Даниела Пенева и други. Освен това при желание всеки присъстващ може да се включи в концерта, чиято цел не е да раздели хората в салона на читалището на изпълнители и публика, а да приобщи всички към общата магия на словото и музиката.

След концерта „на патерица” ще почетем с чаша вино празника на двамата светци и на всички именни и „безименни” празнуващи.

Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
09.02.2010 г. 13:38
Посетено:
5522
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/9323-stihove-i-pesni-za-vinoto-i-lyubovta