Срещи

Столична библиотека възражда "Театър на българското слово"

Нова поезия от Евтим Евтимов

Столична библиотека възражда "Театър на българското слово"


◊ СЪБИТИЕТО

На 3 ноември т. г., с рецитал на поета
Евтим Евтимов започна сезонът на новия "Театър на българското слово".

Инициатори и организатори са Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), Столична библиотека и "Social Jazz Club".


◊ ПОВЕЧЕ

В тържественото си слово акад. Григор Велев – председател на БАНИ, обяви, че Академията и Библиотеката възраждат една благородна традиция от 1940 г., когато за пръв път "Театър на българското слово" поема грижата да ратува за постиженията на българското литературно изкуство.

Директорът на Столична библиотека Михаил Белчев оказа на Евтим Евтимов честта пръв да "вдигне" завесата на словесния театър. Пред своите колеги, приятели и почитатели лирикът съкровено призна, че и в новите си стихове си е останал същият – "същият старомоден любовник", и прочете повече от двадесет непубликувани досега стихотворения на вечната общочовешка тема за обичта. Сред най-впечатляващите нови заглавия са: "Влюбен до уши", "Цветя", "Последна пейка", "Вечерен тролей", "Лавино моя", "Петоднев", "Тя", "Очи в очи", "Градска улица".
 

◊ ОЩЕ

Оттук насетне очакваме всеки първи вторник на месеца "Social Jazz Club" да бъде дом на "Театър на българското слово" и неговите творци – под покрива на Столична библиотека на площад "Славейков" в столицата.
Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
04.11.2009 г. 17:15
Посетено:
1760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/8813-stolichna-biblioteka-vazrazhda-teatar-na-balgarskoto-slovo