Срещи

Литературно студио

На Фестивала на българското образование в НДК

◊ СЪБИТИЕТО

На 28 април 2009 в НДК започва тазгодишният Фестивал на българското образование - тридневно празненство на образованието, такова, за каквото ние си мечтаем. Разгледайте програмата и събитията - със сигурност ще откриете нещо за себе си.

В рамките на Фестивала е и Литературното студио: писателска работилница, насочена към младите автори - ученици и студенти. Накратко:

Ако сте изкушени от писането, ала усещате, че на вашите разкази, стихове, есета, романи, текстове-за-които-няма-измислено-име нещо не им достига - споделете ги с нас. Ние сме група приятели, толкова страстни в четенето си, че даже сме се събрали в Човешка библиотека. Четем като журита, четем като редактори, но най-важното - четем за вдъхновение и с огромно желание. И на свой ред ще споделим препоръки как написаното от вас да стане още по-вдъхновяващо и още по-разгарящо желанието да бъде прочетено. А може и приятели да станем.

Молим ви само да не носите повече от 5-6 страници текст. Малко, но качествено… поне така се започва.


◊ ОЩЕ ОТ ПРОГРАМАТА

• На 29 април следобед и на 30 април предиобед специални наши гости ще бъдат неколцина автори ученици от клуб “Светлини сред сенките” в Казанлък, които могат да ви разкажат как се пишат (и редактират) колективни романи. С последния им, “Играта“, издадените им книги станаха четири. Скоро излиза петата, която се казва… как?

Освен “Светлини сред сенките” очакваме към Литературното студио да се присъединят и полумитични личности като Макрия Ненов, 33-годишен, неженен, редактор на списание “Тера Фантастика“, и Любомир Николов, който… няма нужда от представяне.

Работилницата се открива заедно с Фестивала - по обед на 28 април и ще приема текстове всеки ден до 30 април от 10:30 докъм 18 часа. Ако не сме грохнали от умора - и до 19.

• Другото събитие от Фестивала е премиерата на двата детско-юношески романа “Макс, момчето от реалния свят” (второ преработено издание) и “Злостоик” - първа и втора книга в създадения от Валентина Димова свят Мечтирия.

Дата - 29 април, час - от 14:30 до 15:30, място - ателие “Проекти”.

Знаехте ли за излизането на тези два романа? А знаете ли, че екипът на Човешката усилено ги чете в момента, за да реши дали да станат наши Посестрими?

Заповядайте в сряда - ще ви разкажем повече, самата авторка - също.


. Още информация на: http://choveshkata.net/blog и http://www.edufest.info

Автор:
Човешката библиотека
Публикация:
26.04.2009 г. 10:06
Посетено:
795
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/7767-literaturno-studio