Срещи

Среща с Жанет Орфану и представяне на книгата "Седмата посока"

Подарък с любов за празника

◊ СЪБИТИЕТО

На 19 декември 2008, от 17 ч.
в Културно-методичния център на Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” - Кърджали

Среща с
Жанет Орфану и представяне на книгата й "Седмата посока"

Жанет Орфану идва от Кипър, където живее от 12 години, по покана на клуб “Вярата” към Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” по случай идващата Коледа, за да представи своята нова книга “Седмата посока”. За пръв път тя сподели своя изключителен духовен опит, събран в нея, в Стара Загора неотдавна по време на Нощта на музеите и учените. А след представянето й в Кърджали  ще гостува и във Велико Търново.


◊ ПОВЕЧЕ
 
“Да, случва се така, че към теб се обръща някой, който бие камбаната и иска точно ти да я чуеш – някой, който дълго се е лутал, много е плакал, гневил се е, отъждествявал е житейският успех главно с материални ценности и положението в обществото и е постигал нещата на всяка цена. В един момент е спрял и се е замислил защо в живота му я няма радостта. Тогава е започнал много да чете, да анализира своя път и да търси причините за преживените горчивини. В определен момент е стигнал до верните постулати, прозрял е механизмите, по които действа Вселената и сега се явява в твоя живот с житейския си разказ и ти прави подарък с любов. И ти разбираш, че промяната е възможна! Някой друг го е направил! Усещаш топлия прилив на надеждата и вярата в сърцето си и решаваш, че може би е добре да се отпуснеш в Божиите ръце!”
   
С тези думи световно известната писателка на езотерични книги Багрина Кларк, автор на послеслова на “Седмата посока”, описва живота на Жанет Орфану и ролята на нейната книга.
Не можеш да не си благодарен, когато някой, с мъка отгледал добри плодове, ги слага на масата с покана да ги споделиш с него. Защото да се научим да сме благодарни, по думите на Багрина, е съществена част от Пътя, по който един ден стигаш до прозрението за вярната посока, тази навътре – към себе си и към Бога в теб. Седмата посока!
   
Срещата с уникалния духовен опит на Жанет Орфану и със самата нея ще бъде на 19 декември от 17 ч. в Културно-методичния център на Библиотеката.


Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
17.12.2008 г. 17:52
Посетено:
2093
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/7066-sreshta-s-zhanet-orfanu-i-predstavyane-na-knigata-sedmata-posoka