Срещи

Коледно юбилейно четене с Тодор Мухтаров

◊ СЪБИТИЕТО

На 12 декември 2008 от 17 ч. Клуб “Неиздадени ръкописи” към Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” ще почете пристигането на Пътуващата библиотека в Кърджали с Коледно юбилейно четене. 


◊ ПОВЕЧЕ

Главно действащо лице в него ще бъде доайенът на хумора и журналистиката в града ни Тодор Мухтаров, който наскоро навърши 80 години.

Така че поводите Клубът да събере своите местни творци стават три – съпричастност към кампанията “Голямото четене”, отпразнуване на юбиляра и наближаващото Рождество Христово. Пък и какъв по-сполучлив завършек на творческата година от още една среща със словото, с поезията? От срещата с изразяващите сърцата си с разголена искреност хора? Защото, ако тези като тях, различаващите фантазията от фанатизма, бяха повече, светът щеше да бъде по-добър. А ако също, като поетите, поставяха природата, любовта и изкуството на първо място, светът щеше да бъде и по-красив. Затова, може би, както казва мъдрецът Ошо, само поезията с високата си вибрация ще може да направи скока към всеобщата любов.

А нашият родопски поет Ганчо Керечев е убеден, че отварянето на пространствата за добро може да стане и с голите поетични мечти. Дано! Затова да се срещаме по-често с висшата ритмика на словото.

Можем да го направим на 12 декември от 17 ч. в Културно-информационния център на Библиотеката.

Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
11.12.2008 г. 16:22
Етикети:
Посетено:
1063
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/7023-koledno-yubileyno-chetene-s-todor-muhtarov