Срещи

Голямо литературно четене в 65-та аудитория

Рецитал от програмата "Седемте изкуства гостуват на Софийския университет"

◊ СЪБИТИЕТО

Предстои „Голямото Поетическо Четене", рецитал от програмата „Седемте изкуства гостуват на Софийския университет", част от честването на 120-годишнината на Софийския университет. 

На 19 ноември 2008 от 17.00 в Софийския университет, Южно крило, 3 етаж, 65-та аудитория.

 
◊ ПОКАНА

По-старите от вас помнят, че на 5 декември 1989 точно тази аудитория беше препълнена от поети и фенове на поезията, решили, че така повече не може да се пише и живее. Тогавашният рецитал на поетите-дисиденти, организиран от „кръг 39", ще се запомни като протест, едновременно силен и изящен, който събра цвета на литературната интелигенция в България. Тя чете от сърце; така слушаха и всички, което бяха препълнили аудиторията.

Традициите трябва да се продължават, дори ако днес вече не можем да препълним големите аудитории. Има нещо достойно да почетем клуба на вече мъртвите поети, да дадем форум на младите и да извикаме: Poets Not Dead!

Макар да припомня, събитието не е мемориално, а е актуално: очакваме 19 ноември да стане днешен празник на поезията.  

Така че – очакваме ви. След четенето се предвижда кратка премиера на сп. „Пирон", студентско електронно издание за софийска художествена култура. А накрая, както е редно, ще има и коктейл.

Заповядайте!

Александър Кьосев

Автор:
Публикация:
18.11.2008 г. 15:51
Посетено:
1156
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/6856-golyamo-literaturno-chetene-v-65-ta-auditoriya