Срещи

Американският писател Дан Милман ще гостува в България на 13 и 14 октомври

Представяне на книги и семинар

Американският писател Дан Милман ще гостува в България на 13 и 14 октомври


◊ СЪБИТИЕТО

Авторът на романите "Пътят на мирния воин" и "Свещеното пътуване на мирния воин", световноизвестният писател Дан Милман идва в България, за да представи новата си книга "Пътуванията на Сократ" и семинара си "Могъществото на духовните закони"

Посещението е по покана на издателство и книжарница "Нова Епоха" и с подкрепата на верига книжарници "Пингвините".

• На 13 октомври 2008, от 18.30 часа,
в кн. "Пингвините" – пл. "Славейков" 11, ще се проведе пресконференция, среща с читатели и представяне на книгите от трилогията на Мирния Войн и най-новата му книга "Законите на Духа"

• На 14 октомври ще организираме една вечер - семинар с Дан Милман на тема: "Могъществото на духовните закони".


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПИСАТЕЛЯ

Дан Милман е бивш световен шампион по спортна гимнастика, инструктор по бойни изкуства, треньор в Станфордския университет и професор в колежа "Оберлин". След интензивно, двадесетгодишно духовно търсене, той намира израз на своите идеи в Пътя на мирния войн, когото представя в своите книги и семинарни лекции.

Роден е на 22 февруари 1946 г. в САЩ, в семейство с руско-еврейски произход. Спортните си умения е усъвършенствал още при следването си в колеж.

Интересно е какво отговаря самият Дан Милман на въпроса как се е пренасочил от спортната дейност към писане на книги за лично и духовно самоусъвършенстване: „Още в колежа ме осени мисълта, че колкото и да работиш върху самия себе си, от това се ползва само един човек... Но ако успея да въздействам върху хората по един позитивен начин, това би дало повече смисъл на живота ми. Почувствах се призован да предам на другите своите знания и опит. С течение на времето интересите ми се прехвърлиха от разгръщане на спортния талант към развиване на умението да живееш. Пътувах из целия свят и се запознах с много различни системи за самоусъвършенстване."

Днес по-голямата част от времето на автора е запълнена с писателската му дейност и изявите му като лектор. Семинарите и работните срещи на Дан продължават да променят живота на мъже и жени с различно обществено положение, в това число водещи фигури от бизнеса, финансите, здравеопазването, психологията, образованието, политиката, развлекателния бизнес, спорта и изкуствата.

Тринадесетте книги на автора, преведени на 29 езика, са вдъхновили и упътили милиони читатели по целия свят. Игралният филм "Мирният войн" (Peaceful Warrior) с Ник Нолти, Скот Мачловиц (Euro Trip, Mean Creek) и Ейми Смарт (Crank, Just Friend и Mirrors) в главните роли е адаптирана екранизация по първата му книга, Пътят на мирния войн, базирана на реални събития от живота на автора.


Отзиви за филма:

„Мирният войн е важен и вдъхновяващ филм – филм, който може да промени живота ви." (Стинг)

„Един филм, който ще вдъхнови много хора" (Пийт Хамънд, кинокритик в списание „Максим")

„Увлекателен филм, изпълнен с енергия." (Дийпак Чопра)

„Гледайте този филм и той ще ви преобрази." (Екхарт Толе, духовен учител и автор на книгата „Гласът на покоя")

„Той е като Роки за душата!" (Строу Вайсман, сценарист)

 
На български език издателство Нова Епоха е публикувало три книги на автора, които съставят т.нар. Сага за мирния войн: "Пътуванията на Сократ", "Пътят на мирния воин", "Свещеното пътуване на мирния воин".

Автор:
Нова Епоха
Публикация:
10.10.2008 г. 14:38
Посетено:
3139
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/6599-amerikanskiyat-pisatel-dan-milman-shte-gostuva-v-balgariya-na-13-i-14-oktomvri