Срещи

Силвия Чолева открива "Срещи в сряда" - София

Авторски четения с София

Силвия Чолева открива "Срещи в сряда" - София


◊ СЪБИТИЕТО

На 27 февруари, сряда, Силвия Чолева ще се спре за един час в къща музей “Иван Вазов” (ул. "Иван Вазов" 10), за да чете от своите книги, издадени в “Жанет-45” и да даде автографи след четенето.


◊ ЗА СРЕЩИ В СРЯДА

В “дългия” февруари на високосната 2008 година къща музей “Иван Вазов” и издателска къща “Жанет-45” започват отново с популярните и традиционни вече “Срещи в сряда”.

Литературните четения в последната сряда на всеки месец с участието на известни и обичани съвременни български поети и писатели само за година успяха да си изградят свой неповторим облик и да привлекат духовно любопитна, интелигентна публика. През 2007 година “на сцената” на “Срещи в сряда” четоха Станка Пенчева, Теодора Димова, Деян Енев, Владислав Тодоров, Красимира Зафирова, Пламен Антов, Митко Новков, Георги Господинов и редица млади автори, чиито дебютни книги са издадени от “Жанет-45”.


◊ ЗА СИЛВИЯ ЧОЛЕВА

На 27 февруари от 18 часа гост на “Срещи в сряда” ще бъде Силвия Чолева, артистичната и запомняща се поетеса и есеистка. Силвия Чолева е автор на поетичните книги “Детето на глухонемите”, удостоена с наградата “Южна пролет”, “Вход”, “Отиване Връщане”, “Внимателно”, "Картички". Познаваме я и като встрастена във фрагментите, които сме чели в литературната периодика и събрани в “Зими и лета” и "Писма", обичаме и чувствената й литературна критика от страниците на в. “Култура”. Познаваме гласа й от програма “Христо Ботев" на Българското национално радио, където Силвия Чолева води предаване за култура. Но и това не е достатъчно, и не е всичко, което можем да кажем за нея – защото задъханата й нагласа на неутолимо жизнен и енергичен човек преминава през работата в списанията “Сезон” и “Алтера”, през в. “Стършел” и Нов български университет, където преподава писане на есе.

Автор:
Мирела Иванова; Яна Цветкашка
Публикация:
22.02.2008 г. 13:48
Посетено:
2000
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/5354-silviya-choleva-otkriva-sreshti-v-sryada-sofiya