Срещи

50 г. АЕГ в Пловдив: творците от елитната гимназия заедно

Because – We All Live In The Yellow Submarine!

◊ СЪБИТИЕТО

50 години чества тази пролет елитната Английска езикова гимназия в Пловдив.


Освен премиер и министри, банкери и крупни предприемачи, дипломати и откровени мошеници, тя е дала на България и едни от забележителните й съвременни творци.


◊ ИНИЦИАТИВАТА

Групата от Център за универсални медии и e-всекидневникът на пловдивчани по целия свят http://www.plovdiv-online.com подемат инициативата да съберат, първо виртуално, а после и тялом, всички пишещи възпитаници на незабравимата Английска гимназия. Двигатели на идеята са Петър Краевски и Йордан Костурков.

Авторите се приканват да изпращат свои материали на следния е-адрес: els_els_2008@yahoo.com

Елитен редакторски екип ще подбере най-доброто от пристигналите стихове и разкази, за да се издаде луксозен сборник с представителни творби на великата пловдивска Английска гимназия. Според първоначални данни възпитаници на Езиковата гимназия в Пловдив са: проф. дфн Клео Протохристова, доц. д-р Албена Хранова, Живко Желев, Йордан Костурков, Петър Краевски, Антон Баев, Светлана Комогорова и др.

Организаторите на този литературен хепънинг очакват съдействие и от онази част от възпитаниците на АЕГ, които са в другия голям сектор, движещ България напред и нагоре – частния бизнес. Те могат да се свържат с инициативния комитет на същия мейл.

Мотото на проекта е: „Because – We All Live In The Yellow Submarine!"

Автор:
Публикация:
19.02.2008 г. 17:46
Посетено:
1389
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/5341-50-g-aeg-v-plovdiv-tvortsite-ot-elitnata-gimnaziya-zaedno