Срещи

Срещи в сряда със Силвия Чолева и Митко Новков

Галерия Арт Спектър - Пловдив

Срещи в сряда със Силвия Чолева и Митко Новков


◊ СЪБИТИЕТО

ИК Жанет 45 & Галерия Арт Спектър организират

авторско четене на Силвия Чолева и Митко Новков
и представяне на най-новите им книги - „Писма" & "Картички" (поезия) и "Подир сенките на литературата" (цикли и зацикляния)

Това е третата среща от "Срещи в сряда" в Пловдив - най-новата инициатива на ИК "ЖАНЕТ 45" от поредицата "Пловдив чете".


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

31 октомври 2007, 18.00 ч., вход свободен
Пловдив, Галерия Арт Спектър, бул. „Източен" 68


◊ ПОВЕЧЕ

"Сме в годината на Коня. Водният кон. Така е по китайските хороскопи. По българските е ясно: сме в годината на Царя, 12 лета след Промяната. 12 не е какво да е число, а магическо и циклическо. 21 са месеците, 12 са апостолите; 12 са зодиакалните знаци. Можем значи да кажем, че сме затворили един цикъл. Точно при това "уроборосване" на българското преживяхме "бум на романа". Следователно "бумът" и "цикълът" са някак свързани, някак заедно вървящи.

Да, 2001-ва е година на романа: "Госпожа Г." на Емилия Дворянова, "Емине" на Теодора Димова, "Каталог на душите По" на Мария Станкова, "Синята стълба" на Елена Алексиева, "Фани по опасните пътища на светлината" на Райна Маркова, "Кожа" на Силвия Томова, "Лудници и храмове" на Йорданка Маргаритова, "Виена" на Антони Георгиев, "Животът в очакване на портокаловата топка" на Борис Минков, "Мисия Лондон" на Алек Попов, "Пола" на Златомир Златанов, "Седем дни" на Дилян Вълев...

(из "Подир сенките на литературата" - цикли и зацикляния)

Автор: Яна Цветкашка
26.10.2007 г. 10:21
Посетено: 1129
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/4722-sreshti-v-sryada-sas-silviya-choleva-i-mitko-novkov