Срещи

Срещи в сряда - "Точка разни"

Литературни вечери - втори сезон

◊ СЪБИТИЕТО

В началото на есента къща музей “Иван Вазов” и издателска къща “Жанет-45” откриват сезона на станалите вече много популярни "Срещи в сряда" - литературни вечери с участието на съвременни писатели, които четат откъси от свои книги.

Досега в поредицата са взели участие Станка Пенчева, Теодора Димова, Деян Енев, Красимира Зафирова, а на 9 май, Деня на Европа, девет млади поети, автори на “Жанет-45”, четоха свои стихове.

Предстои: "Точка разни" - на 26 септември 2007, последната сряда на месеца, от 18 часа, в кафене клуб “Иван Вазов” - първата през есента среща на съвременната българска литература с нейните читатели и почитатели.


◊ ПОВЕЧЕ

В навечерието на европейските дни на музеите под надслов “Историческото и културно наследство – поглед в бъдещето” и в поредицата “Срещи в сряда” къща музей “Иван Вазов” и издателска къща “Жанет-45” ще проведат необичаен литературен хепънинг “ТОЧКА РАЗНИ”.

Стремежът на организаторите е да съберат под “един покрив” три литературни жанра и трима автори с различно, но ярко присъствие в съвременния ни литературен живот.

Дебютният роман на Георги Илиев, който бе удостоен и с една от наградите на конкурса “Южна пролет”, ще влезе в диалог с поезията на Пламен Антов и концептуалната критическа книга на Митко Новков, която, от своя страна, анализира творбите на единия от участващите автори.

“ТОЧКА РАЗНИ” ще пародира колажния прочит, вглеждайки се, от друга страна, сериозно в бъдещето на българската литература. Тримата автори ще четат и “свои” откъси от Иван Вазов и ще отговарят на един и същи въпрос с повишена трудност с пасажи от книгите си, издание на “Жанет-45”.

“ТОЧКА РАЗНИ” иска да подчертае целостта на литературата, равнопоставяйки различните й жанрове и възрасти, обвързвайки нейната история с нейното бъдеще, общите търсения на авторите, тематичните ядра, които и тук, и навсякъде по света кръжат около важните и вечни теми на литературата.

“ТОЧКА РАЗНИ” - на 26 септември, последната сряда на месеца, от 18 часа в кафене клуб “Иван Вазов”.

Автор:
Яна Цветкашка
Публикация:
20.09.2007 г. 10:50
Етикети:
Посетено:
784
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/4495-sreshti-v-sryada-tochka-razni