Срещи

Професор Масару Емото в България

Тайните на водата вече се разкриват, за да спасят света

◊ СЪБИТИЕТО

Най-голямата медия на планетата Земя е водата, казва знаменитият японски професор-изследовател Масару Емото, който наскоро посети България.

През двудневната си визита той изнесе лекция в НДК, поклони се на гроба на Петър Дънов и участва в ръководената от него Световна молитва за мир и благодарност чрез водата на едно от седемтте Рилски езера (“Бъбрека“).

Изборът не е случаен, защото на езика санскрит “Ри-ла” означава свещен. Дори в Япония има група, която се занимава с музиката на тази дума. А в провеждането на Световния молебен за хармония на планетата точно край езерото “Бъбрека” има особен символ, тъй като бъбрекът е органът в човешкото тяло, който филтрира и отделя ненужното от организма.


◊ ПОВЕЧЕ

Авторът на световния бестселър “Тайните послания на водата”, проф. Емото, пристигна в България по покана на инж. Живко Желев, председател на Единение ДЕН (Добруващо Единение на Народите). От няколко години той взима участие в молитвата за мир и световна хармония в различни краища на света. Високопланинската молитва беше произнесена по три пъти на японски, английски и български език. Най-същественото послание в нея бе: “Обичам водата, благодаря на водата, уважавам водата!”

Тя бе повторена по три пъти в един и същи ден в един и същи час на много места в България и по света от още 299 групи. Такава молитва, според проф. Емото осъществява контакт с Вселената. Създадената от нея вибрация по законите на космическите октави резонира с Космоса и се връща обратно, за да осъществи невероятни резултати.
    
Не трябва да забравяме, че ние, хората по света, сме капки от един океан, припомни японският учен, и съвършеното сцепление между тях зависи от нашата благодарност и нашата любов. Това е всъщност и водата – два атома водород (благодарност) и един атом кислород (любов). Ако изпиваме всяка капка от нея със съответната пропорция в чувствата си, както е учил Дънов, ще върнем светлината от мрака без остатък, тъй като тя е астралният образ на светлината, по думите на Ваклуш Толев. Но затова е необходимо да се преодолее инерцията, хладнокръвието и безотговорността, с които живеем.

Трябва с общи усилия да стимулираме поне още 10 % от 6-милиардното население на Земята да преодолеят своята пасивност, за да се спаси планетата от надвисналите над нея опасности. Защото само 10 % от сега живеещите хора в света са положително настроени, другите 10 % са отрицателно настроени, а останалите 80 % са индиферентни. И спечелването на все повече хора на страната на доброто ще промени мисленето на останалите, а така и бъдещето на Земята. Необходимо е, каза д-р Емото, да се използва всеки подходящ момент за насищане на пространството и водата с положителна енергия, за да можем да станем чиста вода на тази земя, каквато е целта на нашето съществуване. За да можем да спрем започналите глобални тенденции на разруха и дисхармония.


◊ OЩЕ ПО ТЕМАТА

В тази посока и у нас отдавна се работи. Петър Дънов ни остави удивително познание за силата на водата като хранилище на информацията за живота и света и я определи като синтез от Любов, Мъдрост и Истина, олицетворявани от трите й състояния – течно, твърдо (лед) и газообразно (пара).
    
От десетилетия насам по света и у нас се извършват смайващи опити с безцветната течност. Японски, американски, австрийски и български учени стигат до извода, че тя умее да чува, да вижда, да възприема и съхранява информация, да изпитва чувства, защото Водата е жива.

Български учени още от 1945 година изследват различните промени, които настъпват във водата при различни въздействия върху нея. През 1998 г. проф. Антон Антонов, инж. Живко Желев и инж. Татяна Гълъбова патентоват машина, която отчита въздействието на околната среда върху водата. Следят и измененията й под въздействие на биофизично поле, вибрации, магнитно поле... Установяват, че обработена с магнитно поле вода повишава добива в земеделието. През 1993 г.
проф. Антонов изследва как човекът със своето биополе влияе върху водата. На базата на подобно “обработване” неговият екип предлага метод за лечение на различни видове болести.


◊ ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ПРОФ. МАСАРУ ЕМОТО

Поръчайте си неговата книга "Водни кристали - Оракул - 48 карти на водни кристали" от книжарница Мобилис!
Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
07.08.2007 г. 22:04
Етикети:
Посетено:
1707
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/4369-profesor-masaru-emoto-v-balgariya