Срещи

Кърджалийските творци заедно за празника на Светите братя

Вместо торта – огромни порции поезия

◊ СЪБИТИЕТО

Литературна вечер в Кърджали, по случай Празника
славянската писменост и 10-годишния юбилей на клуб “Неиздадени ръкописи”

На 18 май 2007, от 18 часа в Керимовата къща.


◊ ПОВЕЧЕ

Тази година празникът на славянската писменост и култура за Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” ще премине под знака на 10-годишнината от основаването на клуб “Неиздадени ръкописи”.

За този период в библиотечната клубна форма са участвали повече от 50 автори и с нейно съдействие са издадени повече от 30 книги. Всички клубни членове са поканени да участват в юбилейното честване и да прочетат откъси от новите си творби.

. Свои стихове ще прочете и най-новият член на Клуба – ученичката от XI клас в ГПЧЕ Веселина Иванова.
. Ще бъде представена и съвместната книжка “Лирична палитра” на художника Камбер Камбер и поета Тодор Енчев, а текстове от нея ще представи актьорът Димитър Варадинов.
. Издателят на уникалната книга, поетът Петър Анастасов, който е издал повече от клубните творби, ще бъде специален гост на честването.

Организаторите - Регионална библиотека, читалищата “Обединение” и “Юмер Лютфи”, са се погрижили за доброто настроение с подбрана музика и певчески изпълнения на самите автори.

Всичко това ще бъде един добър повод всички творци от града да се съберат заедно, да се поздравят с деня на Светите братя и да се почерпят с чаша вино.

Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
16.05.2007 г. 22:58
Етикети:
Посетено:
611
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/3986-kardzhaliyskite-tvortsi-zaedno-za-praznika-na-svetite-bratya