Срещи

Година след „Букър“ - Георги Господинов и Анджела Родел на Пролетния панаир на книгата

Среща с автограф с Георги Господинов и преводачката Анджела Родел на 24 май, 17 часа, шатра 36 ("Жанет 45)

Година след „Букър“ - Георги Господинов и Анджела Родел на Пролетния панаир на книгата

◊ ПОКАНА

Точно година, след като романът Времеубежище“ спечели Международната награда Букър“, Георги Господинов и Анджела Родел ще гостуват на Пролетния панаир на книгата в София. На 24 май (петък) от 17:00 часа двамата ще бъдат на книжна шатра 36 на "Жанет 45" в парка пред Националния дворец на културата

12 месеца след престижното отличие Времеубежище“ вече може да се чете на над 30 езика по света. Освен на всички големи езици книгата се появи още на турски, гръцки, полски, румънски, а в Швеция се превърна в първия български роман, издаден след 47-годишна пауза. Предстоят издания на украински, китайски, японски.

През 2024 година романът Времеубежище“ послужи за вдъхновение за  Германския павилион на Венецианското биенале, а в края на 2023 времеубежище“ беше обявена за една от думите на годината.

Само преди ден Георги Господинов и Анджела Родел се върнаха от Лондон, където бяха специални гости на церемонията по обявяването на тазгодишния Международен Букър“. Господинов и Родел връчиха наградата на Джени Ерпенбек от Германия за романа ѝ „Кайрос“.

На 24 май (петък) отпразнувайте чудото на езика с Георги Господинов и Анджела Родел на щанда на Жанет45 на Панаира на книгата.

 Очакваме ви!

 

 

Автор:
Издателство „Жанет 45"
Публикация:
23.05.2024 г. 15:48
Посетено:
156
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/39223-godina-sled-bukar-georgi-gospodinov-i-andzhela-rodel-na-proletniya-panair-na-knigata