Срещи

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Трима души в една лодка (без да става дума за кучето)“ от Джером К. Джером

29 май 2024 г., 16.30 ч., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Трима души в една лодка (без да става дума за кучето)“ от Джером К. Джером

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на НБУ с тема „Разговор за „Трима души в една лодка (без да става дума за кучето) от Джером К. Джером на 29 май 2024 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. 

Водещи на срещата са проф. д.н., Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д.н. Морис Фадел.

„Трима души в една лодка (без да става дума за кучето)“ на британския писател Джером К. Джером е христоматиен класически образец на световната сатирична литература не само през XIX век. Това е най-популярната, знакова и успешна книга на автора, от която и до ден-днешен се продават милиони екземпляри на всички континенти. Хуморът в нея не е изгубил свежестта и актуалността си и за съвременния читател, което до голяма степен обяснява непреходния ѝ култов статус. От друга страна романът на Джером има очарователната способност да е „неочакван“, да изненадва с „ексцесите и подмолите“ на своите (не едва и две) сериозни страници и с ярките си социално-критически/екзистенциални послания и нагласи.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
22.05.2024 г. 17:11
Етикети:
доц. Морис Фаделдоц. д-р Йордан Ефтимовд.н.проф. Пламен ДойновЧитателски клуб на НБУЦентър за книгатаНБУ
„Трима души в една лодка (без да става дума за кучето) от Джером К. Джером
Посетено:
113
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/39217-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-trima-dushi-v-edna-lodka-bez-da-stava-duma-za-kucheto-ot-dzherom-k-dzherom