Срещи

Литературно четене на трима руски поети

Литературна вечер в София

◊ СЪБИТИЕТО

Съюзът на българските писатели организира

поетично четене на тримата руски поети
Владимир Бояринов, Максим Замшев и Иван Голубничий

На 7 май 2007 (понеделник) от 18 ч. в зала 4 на НДК


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРИТЕ

Владимир Бояринов е роден през 1948 г. в с. Солдатово, Източно-Казахстанска област. Поет, бард, автор на литература за деца. Работил е като редактор в изд. „Советская Россия”, зав. редакция в изд. „Столица”, гл. редактор в изд. „Ключ”, директор на изд. „Тили-бом”. Член на редколегията на сп. „Московский писатель” „Литературная Москва”, „Московский литератор”. Първи зам.-председател на Московската организация на Съюза на руските писатели.

Максим Замшев е роден в Москва през 1972 г. Завършил е Литературният институт „М. Горки”. Автор на стихосбирките „Носталгия по настоящето”, „Стихотворения”, „Време в длани”. Стиховете му са преведени на френски, сръбски и български език. Публицист, литературен критик, преводач от сръбски и румънски. Главен редактор на сп. „Российский Колокол”. Изпълнителен секретар на Московската организация на Съюза на руските писатели.

Иван Голубничий е роден през 1966 г. в Москва. Завършил е Литературният институт „М. Горки”. Главен редактор на в. „Московский литератор”, отговорен редактор на сп. „Российский Колокол”, Секретар в Международното съобщество на писателските съюзи. Автор на три поетични книги, две книги с публицистика и многобройни публикации в руския периодичен печат.
Автор:
СБП
Публикация:
04.05.2007 г. 12:48
Посетено:
989
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/3912-literaturno-chetene-na-trima-ruski-poeti