Срещи

Среща разговор с Евгени Черепов в Пловдив

7 май, 19 часа, Клуб "Петното на Роршах"

Среща разговор с Евгени Черепов в Пловдив
◊ ПОКАНА
 
Литературен салон Spirt&Spirit,
Литературен фестивал "Пловдив чете",
Издателство "Жанет 45",
Клуб "Петното на Роршах"
 
Ви канят на
среща разговор с Евгени Черепов 
 
С последната си книга "Извън обхват" на Евгени Черепов почти всичко му се случва във вторник.

И така, за да поддържаме добрата практика, избрахме 7 май, вторник, за среща с Евгени Черепов. Започваме в 19 часа, а мястото е клуб "Петното на Роршах" (ул. "Йоаким Груев" 36).
 
Въпросите ще задава Ина Иванова.
 
Ето какво е написал за книгата Светлозар Желев:
 
„Красив и светъл роман. Носталгичен, дълбок като целонощен сняг, силен като планинска дъбрава, препускащ като вятър по билото, човешки и лекокрил, топъл.
 
Когато го четеш, ти става светло и още повече вярваш, че доброто има смисъл. Роман за онези хора, солта на земята, истинските, които често остават неоткрити. Евгени Черепов дава глас на историите им, на щастието и болките им, на тяхната доброта и обикновеност. Метафора на всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа „Светлина" ни дава увереност и надежда, че бъдещето е възможно."

 
Евгени Черепов (1981) дебютира през 2012 г. с романа „Добавено лято" (номинация за Национална литературна награда „Елиас Канети", 2013 г.). След десет години в столицата избира да живее в родния си град Стара Загора, където последователно става баща, филолог и гимназиален учител по литература. „Извън обхват" е вторият му роман.

--
Литературен фестивал "Пловдив чете" 2024 / пролет се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.
--
Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
07.05.2024 г. 13:09
Посетено:
407
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/39084-sreshta-razgovor-s-evgeni-cherepov-v-plovdiv