Срещи

Библиотека "Родина" кани на рожден ден, две срещи с автори и вълнуваща поезия в театъра

◊ ПОКАНА

Уважаеми приятели,

Каним ви на поредица от вълнуващи събития, организирани от Библиотека „Родина“, които ще се проведат през следващата седмица.

 Присъединете се към нас, за да отбележим Благовещение - рождения ден на Библиотека „Родина”, който тази година съвпада и с Деня на европейските автори. Ще отпразнуваме всичко това подобаващо в компанията на праправнука на един от основателите на „Родина” – Петър Стоянович и мемоарната му книга „Несвършващо време”.

Това са спомени без утежняване на паметта. Равносметка без тъжна развръзка. Рядка възможност да се надникне зад гражданската маска на един млад човек от късния социализъм, та чак отвъд промените през 1989-а. Без претенции за изчерпателност, Петър Стоянович ни води из дебрите на интересната си родова памет, по сокаците на детството и пубертета, като през сълзи се смее на тогавашната действителност.

Срещата с Петър Стоянович е възможна, заради подкрепата на Община Стара Загора и издателство „Книгомания” и ще е в зала 2 на хотел „Верея” от 18:00 ч. на 25 март (понеделник).

Вход свободен! Не пропускайте възможността да получите автограф.

 

• “Поети в театъра" е събитие, което ще се състои на 27 март (сряда) от 17:00 ч. по случай Международния ден на театъра.

Поети и Актьори ще кръстосат рими в сблъсък на харизма и умение, а за публиката остава правото да избере кое от възможните изпълнения ѝ дава повече удоволствие, вълнение и радост.

Участват актьорите: Елена Азалова, Ивелин Керанов, Красимир Ненков, Светла Тодорова, Димитър Митев, Христофор Недков и поетите: Гергана Атанасова, Ина Иванова, Йордан Пеев, Мартин К. Илиев, Румен Денев, Яна Монева. Водещ е Борислав Веженов.

Събитието се организира от ДТ „Гео Милев” съвместно с Община Стара Загора и Библиотека „Родина” - Стара Загора.

Подходящо е за публика от всички възрасти. Вход свободен!

 

На 28 март, заедно с издателство „Жанет 45” и Евгени Черепов, ви каним на премиера на новия роман на Евгени Черепов „Извън обхват”. С участието на Светлозар Желев.

Евгени Черепов (1981) дебютира през 2012 г. с романа „Добавено лято” (номинация за Национална литературна награда „Елиас Канети”, 2013 г.). След десет години в столицата избира да се върне в родния си град Стара Загора, където последователно става баща, филолог и любим гимназиален учител по литература. „Извън обхват” е вторият му роман.

„Красив и светъл роман. Носталгичен, дълбок като целонощен сняг, силен като планинска дъбрава, препускащ като вятър по билото, човешки и лекокрил, топъл. Когато го четеш, ти става светло и още повече вярваш, че доброто има смисъл. Метафора на всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа „Светлина” ни дава увереност и надежда, че бъдещето е възможно.” Светлозар Желев.

Заповядайте на 28 март (четвъртък) в 18:00 ч. в Изложбена зала „Байер”. Входът е свободен!

Следете нашия уебсайт (https://www.rodina-bg.org/) и актуализациите ни във фейсбук (@LibraryRodina).

Очакваме с нетърпение да ви видим в публиката!

Екипът на Библиотека „Родина“

Автор:
Екипът на Библиотека „Родина“
Публикация:
24.03.2024 г. 16:29
Етикети:
Посетено:
166
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/38784-biblioteka-rodina-kani-na-rozhden-den-dve-sreshti-s-avtori-i-valnuvashta-poeziya-v-teatara