Срещи

Обич за обич

Една различна среща за мечтите и пътищата към тях в Брегово

На 5 февруари 2024 г. от 18.00 часа в големия салон на Народно читалище „Развитие 1897 г.“ в гр. Брегово ще се проведе третият открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Брегово.

Събитието се провежда под патронажа на г-н Илиян Бърсанов – кмет на Община Брегово, със съдействието на Видинската света митрополия и Народно читалище „Развитие 1897 г.“ – Брегово. Помощници в тази среща с обич ще бъдат децата от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Брегово.

Голямата сцена, голямото кино,
голямата звездна арена.
Това е което и сутрин и вечер
е моя мечта съкровена.

Голямата класа, голямото шоу,
голямата, лъвската слава,
това е което и сутрин и вечер
мечти и копнеж заслужава.

Повярвай във мечтата,
повярвай и нали
пред тебе е успеха
желаеш ли го ти.

Повярвай във мечтата,
повярвай всеки лъв
започвал е последен
с мисълта винаги за пръв.

„Като лъвовете“, Владимир Априлов

Програмата включва специалното участия на носителя на четири награди от международния фестивал „Златният Орфей“ и на още много наши и чужди отличия, певецът и композитор Деян Неделчев.

С гостите ни – професор Венелин Терзиев и талантливия Деян Неделчев, ще търсим нови пътища и пътеки, ще откриваме смисъл в това ни човешко съществуване, ще даваме воля на мечтите си. На сцената ще оживеят песните, станали незабравим спомен от детството и младостта на поколения пораснали деца – „Обич за обич“ и „Като лъвовете“.

Има послания, които вдъхновяват, мотивират и предизвикват. Нека добрите уроци никога не свършват, а обичта да бъде онова нещо, което носи дух на незабравимо детство и вдъхновява към добро.

5 февруари 2024 г., от 18.00 часа

Народно читалище „Развитие 1897 г.“ – Брегово

Входът е свободен

 

Автор:
проф. д.н. Венелин Терзиев
Публикация:
25.01.2024 г. 17:23
Посетено:
273
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/38443-obich-za-obich