Срещи

Втори национален маратон на четенето

Стара Загора - 2007

◊ СЪБИТИЕТО

Маратон на четящите хора

Стара Загора, 20-27 април 2007

Проявата е посветена на
Международния ден на книгата и авторското право - 23 април


◊ ПОВЕЧЕ

Международният ден на книгата се чества от 1996 г. насам по инициатива на ЮНЕСКО като признание за ключовата роля на четенето и образованието за развитието на личността.

Денят 23 април е избран като традиционен празник на културата в Португалия - страната, която прави предложението на тази дата да се отбелязва Международният ден на книгата и авторското право. Това е и рожденият ден на Шекспир и датата на смъртта на Шекспир и Сервантес. Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции и организации, обвързани с книгата и литературата.

Предвиждат се серия от инициативи и събития в цялата страна, като до момента са се включили над 30 селища, между които е и Стара Загора.


◊ ПРОГРАМАТА

В Стара Загора Международният ден на книгата ще се отбележи на 23 април с 24-часов Маратон на четящите хора, иницииран от библиотека "Родина".

. С подкрепата на:
Община Стара Загора, сп. "Участ", ИК "Домино", книжарница "Хеликон", Сдружение на българските писатели - клон Стара Загора, Драматичен театър "Гео Милев", Регионален исторически музей, Обществен дарителски фонд, етническите общности в града, Рокерски клуб "Волни ездачи" и Младежка театрална студия "Сцена 99" при читалище "Родина".

. Медийни партньори: ТВ Стара Загора, Радио Стара Загора.


Най-интересното от програмата вижте ТУК

Автор:
Публикация:
18.04.2007 г. 23:34
Посетено:
836
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/3829-vtori-natsionalen-maraton-na-cheteneto