Срещи

Георги Константинов отбелязва 80-годишнината си в Столична библиотека с премиера на две нови книги и музикално-поетичен рецитал с участието на Кирил Маричков

Юбилейната вечер на доайена на съвременната българска лирика ще се състои на 14 декември от 17:30 ч.

◊ ПОКАНА

80 години високосен живот, посветен на изящното слово, ще отпразнува поетът и голям приятел на Столична библиотека Георги Константинов. През последното десетилетие той винаги е предпочитал библиотеката на София за представянията на новите си книги и този път също акцент на честването ще бъде премиерата на новата стихосбирка „Живея високосно”, събрала около 100 стихотворения, писани през последните 2-3 години. Читателят ще се срещне с вълнуващи творби, написани мъдро и живописно, с характерното за автора съчетание от искрена емоционалност, чувство за хумор и неповторим усет за съвременност.

Юбилейната вечер на доайена на съвременната българска лирика ще се състои на 14 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в зала „Надежда“ на Столична библиотека.

По време на поетическата премиера ще бъде презентирана и новата му весела и пъстроцветна книга за най-малките „Котка пешеходка”. Поетът ще бъде представен от литературния критик Владимир Игнатов.

Георги Константинов е автор на 80 книги и един от най-превежданите съвременни български поети. Носител е на всички национални литературни награди за поезия. Стиховете на Георги Константинов са едни от най-харесваните от авторите на песни, по негови творби са написани повече от 200 популярни и обичани песни. Затова в премиерата ще вземат участие известни певци и музиканти, вдъхновени от словото му - рок легендата Кирил Маричков, пеещият артист Симеон Владов, бардът Румен Спасов, д-р Христо Деянов и др.

 

Споделете завладяващата поезия на Георги Константинов в авторско изпълнение и любими песни по негови стихове на юбилейния му рецитал в Столична библиотека!

 

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
12.12.2023 г. 15:36
Етикети:
поезиястихосбиркаВладимир ИгнатовКирил Маричковпремиера на книгаГеорги КонстантиновСтолична библиотека
„Живея високосно”
„Котка пешеходка”
узикално-поетичен рецитал
80 години
Посетено:
372
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/38244-georgi-konstantinov-otbelyazva-80-godishninata-si-v-stolichna-biblioteka-s-premiera-na-dve-novi-knigi-i-muzikalno-poetichen-retsital-s-uchastieto-na-kiril-marichkov