Срещи

Литературно четене: Калин Терзийски представя новата си книга "Слава"

Среща с автограф на 15 ноември от 17:30 часа в Зала "Безистена", гр. Ямбол

Литературно четене: Калин Терзийски представя новата си книга "Слава"
◊ ПОКАНА
 
На 15 ноември, денят в който Свободната държава Конго е преобразувана в Белгийско Конго, денят, в който през 1990-та, Народна Република България се превръща в Република България, аз ще бъда в речния град Ямбол.
 
Ямбол. Там, където още се носи духът на Келтското кралство (280-213 г. пр.н.е.), артистичният Ямбол, откъдето са писателите Христо Карастоянов и Георги Господинов, Диана Експрес и откъдето в 1917-та е излетял LZ 104, този Ах, Цепелина, но не Лед Цепелина, та там...
...Там аз ще представям новата си книга!
 
Романът "Слава", а също така - старите си книги, по-новите си книги, които стигнаха бройката 30, и също - самия себе си и всичко останало, което си заслужава представяне!
 
От 17.30 в прочутото място Безистена, което досега не съм посещавал, но сигурно ще стане още по-прочуто, след като се срещнем там. Така че - заповядайте! Най-отдалеченият от Ямбол град в България е най-много на 300 километра от него, а какво са за фанатично четящия човек едни 300 километра?

Заповядайте на среща с автограф на 15-ти ноември, сряда, от 17:30 часа в зала "Безистена" - гр. Ямбол. Събитието се осъществява със съдействието на община Ямбол.

"В романа „Слава“ Калин Терзийски ни разказва за своята участ на голям писател – понякога трудна за понасяне, но винаги премисляна, подлагана на анализ и в крайна сметка (и въпреки това) щастлива като фамозен купон с любимите величия от екрана (и живота). Необлагаемото и недосегаемо за мнозина благо слава е плод на много труд и на огромен талант и историята ще ви изпълни с желание да вършите чудеса. И славата е едно такова чудо; и вместо да я сочим с пръст като нескромна и алчна, нека я разгледаме именно като сладка победа. Над овчедушието и притворното. Над безволевото живеене и безхарактерното присъствие.

„Слава“ е начин Калин Терзийски да ни накара да наострим сетивата си, да облагородим вкуса си. Да оголим нервите и да чуем какво има да ни каже животът. Защото той е сладък, дълъг, славен."
~ Диана Маркова

Автор:
Лексикон
Публикация:
13.11.2023 г. 12:30
Посетено:
355
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/38017-literaturno-chetene-kalin-terziyski-predstavya-novata-si-kniga-slava