Срещи

„ЧИТАТЕЛница“ – новият дискусионен формат на Варненската библиотека

Първото събитие на „ЧИТАТЕЛница“ ще се проведе на 8 ноември от 18:00 ч. в читалня „Регионална история“

„ЧИТАТЕЛница“ – новият дискусионен формат на Варненската библиотека

Този ноември Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна дава начало на нов читателски клуб. „ЧИТАТЕЛница“ ще се провежда ежемесечно, като всяка среща ще представя различни жанрове и автори. Дискусиите са отворени за всички, а в бъдеще активните участници на клуба ще имат възможност сами да избират темите, които да обсъждат.

Пилотното издание на инициативата отдава почит на фентъзито и хумористичната му страна. Дискусията „Как се стига до Света на диска, ако си Галактически стопаджия?“ ще представи творчеството на популярните британски писатели Тери Пратчет, Нийл Геймън и Дъглас Адамс. Почитателите на тримата автори ще си припомнят героите от поредицата „Света на диска“ (Тери Пратчет), „трилогията“ в пет части „Пътеводител на галактическия стопаджия“ (Дъглас Адамс) и мащабните „Американски богове“ и „Момчетата на Ананси“ (Нийл Геймън). Срещата е подходяща и за всички, които тепърва ще се потопят във фантастичните светове на писателите и търсят препоръки.

Първото събитие на „ЧИТАТЕЛница“ ще се проведе на 8 ноември от 18:00 ч. в читалня „Регионална история“ в Основна сграда на библиотеката (бул. „Сливница“ № 34).

Декември клубът ще посрещне с историите в класическите романи и темата „Щастлив край или щастливо начало?“, а през януари годината ще стартира с пътеписи от български писатели.

Пълната програма е налична на сайта на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – www.libvar.bg.

Страница на събитието на „ЧИТАТЕЛница“ във Фейсбук:
https://fb.me/e/1AeWrA0kz

Автор:
РБ „Пенчо Славейков” - Варна
Публикация:
07.11.2023 г. 13:02
Етикети:
дискусияВарна
РБ „Пенчо Славейков”
нов дискусионен формат
„ЧИТАТЕЛница“
Посетено:
220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/37978-chitatelnitsa-noviyat-diskusionen-format-na-varnenskata-biblioteka