Срещи

Спас Мавров - разностранният талант

Изложба малка пластика и премиера на книга

Спас Мавров - разностранният талант


◊ СЪБИТИЕТО

В Националния музей "Земята и хората" в София скулпторът и писателят Спас Мавров от Казанлък откри авторска изложба "Пластика" и представи пред почитатели книгата си "Свръхсетивност. Отношението - функция на еволюцията. Балканите - жлеза на времето".
Книгата е отпечатана в издателство "Данграфик".


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СРЕЩАТА

Издателството, музеят "Земята и хората" и културно-просветно дружество "Огнище" бяха организатори на тази интересна и много сърдечна среща-разговор на Спас Мавров с публиката.

Георги Стаменов, председател на дружество "Огнище", откри срещата и представи разностранно талантливия автор. За художника, писателя и скулптора С. Мавров говориха също и негови приятели и колеги.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец, Бургаска област. Завършва специалност "скулптура" при проф. Григор Кирчев във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Работи като преподавател по скулптура и анатомия в Средното художествено училище  по дизайн "Академик Дечко Узунов" - гр. Казанлък, и в училището по изкуствата "Добри Христов" - гр. Варна, както и като консултант в художествената галерия "Палас" във Варна.
През последните десетина години животът и творчеството му са трайно свързани с Казанлък.

Спас Мавров работи в областта на малката пластика и миниатюра. Негови творби са притежание на частни колекции в САЩ, Германия, Италия, Гърция, Русия, Словакия, Австрия, Испания и други страни.
 
Повече от 30 години Спас Мавров се занимава с езотерични науки. Придобива степен по линията на българските колобри, наследници на знанията на първия монотеистичен бог Танг-Ра.

Автор е на множество публикации в периодичния печат и на няколко книги в областта на езотеричната медицина, философия и история.
 
Книги на Спас Мавров:
. Теория на енергийния обмен - обща част - 1998,
. Дванадесетте тайнства на Христос - 2003,
. Колобар - 2004,
. Пътят на пробудената душа. Астрология на траките - 2005.
Автор:
Димитър Боримечков
Публикация:
09.04.2007 г. 20:37
Етикети:
Посетено:
3830
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/3779-spas-mavrov-raznostranniyat-talant