Срещи

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Фермата на животните“ от Джордж Оруел

28 юни 2023 г., 16.30 ч., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Фермата на животните“ от Джордж Оруел

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Фермата на животните“ от Джордж Оруел“ на 28 юни 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на срещата са проф. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. дн Морис Фадел.

 „Фермата на животните“ е алегоричен роман, който излиза през 1945 г. и цели да алармира западния свят за опасността от тоталитарния режим на съветския лидер Йосиф Сталин. Тук специално е включен предговорът на Оруел, който отпада от оригиналното издание, защото показва с какви трудности се среща творба, насочена срещу победоносния в този момент Съветски съюз. Също както в „1984“, другия пророчески роман на Оруел, така и тук големият британски писател е сред малцината, които съзират ясно истината зад пропагандата и предупреждават за заплахата, която всяко тоталитарно управление представлява за човешката свобода и достойнство.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

Автор:
Център за книгата
Публикация:
23.06.2023 г. 16:41
Посетено:
430
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/37204-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-fermata-na-zhivotnite-ot-dzhordzh-oruel