Срещи

Литературна вечер с посланичката на канадската поезия Клодин Бертран

31 май, 18:00 ч. Литературен клуб на Столична библиотека

Литературна вечер с посланичката на канадската поезия Клодин Бертран
◊ ПОКАНА
 
На 31 май от 18:00 ч. Литературният клуб на Столична библиотека Ви кани сърдечно на литературна вечер с Посланичката на канадската поезия Клодин Бертран. Вечерта се организира в сътрудничество със Съвета на изкуствата в Канада и Катедрата по „Романистика“ на СУ „Св. Климент Охридски“.
 
Повод за срещата е излязлата на български език книга на Клодин Бертран „Отломки живот“ (УИ „П. Хилендарски“, 2018) в превод на д-р Димана Иванова. За книгата ще говори гл. ас. д-р Радея Гешева от СУ „Св. Климент Охридски“.
 
Заповядайте!
 
Клодин Бертран, Монреал, Квебек
 
Забележителна фигура на съвременната канадска поезия, Клодин Бертран е автор на 30 стихосбирки. За поетичното си творчество бива оценена с множество награди, между които са Наградата на писателите франкофони от Америка, Наградите „Тристан Цара“ и „Робер Ганзо“ (2021). Основател на литературното списание „Аркада“, което води в продължение на 25 години и с което има за цел да даде гласност на женското писане. С книгите си и издателската си дейност, тя сътрудничи активно за разпространението на поезията на международно ниво. Между последните ѝ поетични книги са: „Африкански вълнения“ (изд. „Енри“), „Под небето на Везеле“ (изд. „Арматан“), „По средата на полусянката“ (изд. „Екзагон“).
 
Поддържа лична страница: claudinebertrand.fr 
Автор:
Столична библиотека
Публикация:
25.05.2023 г. 15:39
Посетено:
318
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36999-literaturna-vecher-s-poslanichkata-na-kanadskata-poeziya-klodin-bertran