Срещи

Представяне на съчиненията на проф. Борис Йоцов

29 май 2023 г., 17.30 ч., Нов български университет

Представяне на съчиненията на проф. Борис Йоцов

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ представят съчиненията на проф. Борис Йоцов на 29 май 2023 г. от 17.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

В събитието участват проф. Михаил Неделчев, проф. дн Румяна Дамянова, доц. д-р Добромир Григоров, гл. ас. д-р Андриана Спасова, гл. ас. д-р Елена Борисова и доц. дн Морис Фадел,.

Проф. Борис Йоцов е един от значимите изследователи на българската литература и на славянството. През времето на комунизма делото му е подложено на принудителна забрава. Самият той е съден от Народния съд и разстрелян. Съчиненията на проф. Йоцов са издадени от издателски център „Боян Пенев“ по проекта „Българският литературен пантеон и славянският свят в научното наследство на Борис Йоцов“, целящ да въвлече текстовете на значимия изследовател в съвременните хуманитарни дебати. Разговорът за делото на Борис Йоцов ще бъде съпътстван от документален филм за учения.

* * *
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.
Снимка: Борис Йоцов приема парада на Софийската девическа гимназия пред храма „Св. Александър Невски“, 1942 г. [Фотография]. Борис Йоцов: Българският литературен пантеон и славянският свят в научното наследство на Борис Йоцов. Достъпна на 22 май 2023 от http://yotsov.ilit.bas.bg/

Автор:
Център за книгата
Публикация:
22.05.2023 г. 16:50
Посетено:
516
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36973-predstavyane-na-sachineniyata-na-prof-boris-yotsov