Срещи

Ия Кива представя "Свидетел на безименност" с пролетно турне

Първата част на обиколката обхваща 4 града

Ия Кива представя "Свидетел на безименност" с пролетно турне

Украинската поетеса Ия Кива отново ще гостува в България със стихосбирката си „Свидетел на безименност“ (ИК „Знаци“). След като през февруари авторката се срещна с читатели на премиерата на изданието, тя отново ще се срещне със свои читатели.

Първата спирка от пътуването е Враца, като домакин на срещата е Младежкият дом. „Свидетел на безименност“ ще бъде представена пред врачанска публика на 23 май, началният час е 18:30 ч.

Следва премиера в Плевен, която ще се състои на 25 май от 18:00 ч. в кафе „Бордо“. Третата среща на Ия Кива с почитатели на поезията е в Пловдив на 27 май, също от 18:00 ч. Пловдивската премиера е организирана със съдействието на Сдружение „K-turn“ и ще се проведе в Art Club N’Joy.

В самия край на своето гостуване у нас (29 май) Ия Кива ще раздава автографи на Пролетния базар на книгата в София на щанд номер 57 на Издателска къща „Знаци“.

Стихове от Ия Кива вече достигнаха до българска публика на страниците на издания като Отвъд кориците, списание „Пламък“, Литературен клуб, Нова асоциална поезия, Тетрадката. „Свидетел на безименност“ е и една от книгите, участващи в Националната кампания „Зелено четене“.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
16.05.2023 г. 13:17
Посетено:
297
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36937-iya-kiva-predstavya-svidetel-na-bezimennost-s-proletno-turne