Срещи

Разговор за архивното наследство и личната библиотека на проф. Пламен С. Цветков

18 май 2023 г., 16.00 ч., Нов български университет

Разговор за архивното наследство и личната библиотека на проф. Пламен С. Цветков

◊ ПОКАНА

Център за книгата отправя покана за среща разговор за архивното наследство и личната библиотека на проф. Пламен С. Цветков на 18 май 2023 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи са д-р Пламен Буланов, Университетски архив, Димитър Димов, Институт за изследване на близкото минало и Тихомир Асенов, Библиотека.

Ще бъдат представени документи от архивното наследство на проф. Пламен С. Цветков (1951-2015), дългогодишен преподавател в департамент „История“ на НБУ, свързани с научните му интереси и защитаваните от него тези, които го превръщат в неудобен за тоталитарната власт човек.

Ще бъде представена и личната библиотека „Пламен Цветков“. Специалната колекция съдържа над 800 книги и периодични издания основно в областта на историята и политологията на различни езици, включително и някои редки и ценни издания, като „Основни начала на политическата икономия“ с автор Георги Данаилов, изд. 1906 г. и „Делото по заговора за убийството на Негово Царско Височество княза и министра-​председателя Стамболова и убийството на министра Белчева“ изд. от Г. Цукев през 1892 г.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
16.05.2023 г. 10:51