Срещи

Поетично четене под наслов „Европа чете“

9 май 2023 г., 16.00 – 18.30 ч., Чешки център - София

Поетично четене под наслов „Европа чете“

◊ ПОКАНА

Поетично четене под наслов „Европа чете“

Кога: 9 май 2023 г., вторник, 16.00 – 18.30 ч.

Къде: Чешки център, ул. „Раковски“ №100, вход свободен.

Организатори: Чешки център, съвместно с Посолството на Чешката република в София, Институт Лист - Унгарски културен институт София, Испански институт „Сервантес“, Посолството на Гърция, Посолството на Словакия, Посолството на Румъния, Посолството на Украйна, Португалския културен център „Камойнш“, Полския институт в София, Държавен културен институт към Министъра на външните работи и Министерство на културата на Република България.

На 9 май в 16.00 часа по повод Деня на Европа ви каним в Чешкия център на едно вълнуващо събитие - поетично четене под насловЕвропа чете. Едни от най-красивите стихотворения на съвременни автори от Стария континент ще прозвучат на терасата на Чешкия център на улица „Раковски“ №100.

Заедно ще се насладим и ще отбележим празника с романтиката на европейската поезия.

Очаквайте 10 творби от писатели и поети от 10 държавиБългария, Чехия, Унгария, Полша, Португалия, Гърция, Словакия, Румъния, Испания и Украйна.

Полският институт ще представи творбите на една от най-изтъкнатите полски съвременни поетеси – Вислава Шимборска, лауреат на Нобелова награда за литература и ще отбележи 100-годишнината от рождението на поетесата и избирането ѝ за патрон на 2023 г. от Сената на Република Полша. 

Присъединете се към събитието във Фейсбук!

 

Заповядайте!

 

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
09.05.2023 г. 11:27
Посетено:
405
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36868-poetichno-chetene-pod-naslov-evropa-chete